Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλύπτουν Μπαλτάκο για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power;

Γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλύπτουν Μπαλτάκο για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, HELLAS POWER, Άρης Φλώρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάσης Πετράκος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης Μπαλτάκος,

Ασπίδα προστασίας στον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και στις εταιρείες Energa και Hellas Power, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης σχεδόν 300 εκατ. ευρώ, ύψωσαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η πλειοψηφία της επιτροπής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν ο πρ. γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ Τάσος Γκαρής και ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους στις 3 Νοεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πήραν αυτή την απόφαση αφού διάβασαν την επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, που κατέθεσε ο Θανάσης Πετράκος, στην οποία:

– Καταγγέλλεται ο επιχειρηματίας της Energa Άρης Φλώρος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης.

– Αποκαλύπτεται ότι “κατόπιν παρακλήσεως” του Τ. Μπαλτάκου έγινε συνάντηση στην οποία ο ιδιοκτήτης της Energa πίεσε να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός και εξεμάνη όταν δεν απέσπασε τη συναίνεση που ήθελε. Στη συνάντηση ήταν παρών ο πρ. γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, αλλά και ο έτερος δικηγόρος της Energa Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα