Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αντιπολίτευση η Ντόρα Μπακογιάννη για την φορολογία των ακινήτων!

Στην αντιπολίτευση η Ντόρα Μπακογιάννη για την φορολογία των ακινήτων!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΕΤΗΔΕ, ΕΝΦΙΑ, Ντόρα Μπακογιάννη, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ΦΑΠ, Φορολογία Ακινήτων,

Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική για την υπεροφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας άσκησε από την Πάτρα η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε εφιαλτική την κατάσταση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επεσήμανε τον ληστρικό χαρακτήρα του συμπληρωματικού φόρου για την αστική και μόνο ιδιοκτησία και επανέλαβε την πρόταση για μείωση κατά 30 % των αντικειμενικών αξιών, η οποία περιλαμβάνεται και σε τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Η πολιτική της υπερφορολόγησης όχι μόνον δεν αποδίδει αλλά ειδικά για τον κλάδο των ακινήτων, είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα. Το φορολογικό βάρος δεκαπλασιάστηκε. Τα μισθωτικά εισοδήματα εκμηδενίστηκαν. Η ανελέητη φορολογία των ακινήτων κατεδάφισε την αγοραστική αξία τους και η αδυναμία πληρωμής παράλογων υπέρογκων φόρων από τους ιδιοκτήτες ποινικοποιήθηκε βαρύτατα.

-Πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα η πολιτική αυτή αποδείχθηκε και πλήρως αναποτελεσματική για το ίδιο το κράτος. Αποδείχθηκε περίτρανα πως οι μεγάλοι και δυσβάσταχτοι φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν.

-Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, μεταβλήθηκε από δικαίωμα σε βάρος. Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οδηγούνται στην πλήρη απόγνωση. Παρακολουθούν ανήμποροι τους κόπους μιας ζωής να θυσιάζονται στο βωμό του φορολογικού παραλογισμού. Το βιώνει κάθε πολίτης που διατηρεί δικό του σπίτι. Το βιώνει με το ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ των προηγουμένων ετών, με τον διπλό ΕΝΦΙΑ του 2014 και των επομένων ετών που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι. Κυρίως όμως με τον συμπληρωματικό φόρο σε βάρος της αστικής και μόνον ακίνητης περιουσίας. Αλλά και μια σειρά από άλλες επιβαρυντικές φορολογικές και πολεοδομικές υποχρεώσεις.

-Ολα αυτά αντί να ενισχύσουν την αγορά ακινήτων, την υποβάθμισαν και την οδήγησαν σε μια δεινή κατάσταση.

-Οι πραγματικές αξίες των ακινήτων τους κατέρρευσαν πλήρως ενώ την ίδια στιγμή οι αντικειμενικές αξίες, πάνω στις οποίες υπολογίζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις του καθενός, παραμένουν απαράδεκτα υψηλές.Κανένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να βασίζεται σε πλασματικά δεδομένα.

-Με την τροπολογία που κατέθεσα πριν από λίγες μέρες για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών είπα το εξής: Σήμερα καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τρία δις για τον ΕΝΦΙΑ σε χρήματα που δεν υπάρχουν στις τσέπες τους. Πρότεινα, λοιπόν, να μειωθεί το ποσό αυτό στα 2 δις. Και βαθιά πιστεύω, ότι από αυτήν την μείωση αφενός οι πολίτες θα ανακουφίζονταν κάπως, αφετέρου δε το ίδιο το κράτος θα ήταν κερδισμένο γιατί, με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, θα μπορούσε επιτέλους να εισπράξει. Γι´ αυτό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί και στο τέλος θα το πετύχουμε!

Σχετικά άρθρα