Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποχωρεί το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση λόγω διαφωνίας για το Κυπριακό

Αποχωρεί το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση λόγω διαφωνίας για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Λακκοτρύπης, Κύπρος, Κυριάκος Κενεβέζος, Μαρίνος Μουσιούτας, Νικόλας Παπαδόπουλος, Νίκος Αναστασιάδης, Πέτρος Πετρίδης, Φώτης Φωτίου,

Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Κύπρο θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, μετά την οριακή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, λόγω διαφωνίας με το κοινό ανακοινωθέν για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Σε μυστική ψηφοφορία 97 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης και 81 κατά.

Είχε προηγηθεί μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία αντιπαρατάχθηκαν οι απόψεις περί εξόδου ή παραμονής στην κυβέρνηση που δίχασαν ακόμα και την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τελικά, ο πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας Μαρίνος Μουσιούτας και τα στελέχη που είχαν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης πέρασαν από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κόμματος τη θέση τους, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές και ο τέως πρόεδρος του κόμματος, δεν κατάφεραν να πείσουν για παραμονή στο υπουργικό υπό αυστηρούς όρους προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η απόφαση, δεσμεύει πολιτικά, τους υπουργούς Αμυνας Φώτη Φωτίου, Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, Υγείας Πέτρο Πετρίδη και Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο.

Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, καθώς δεν είναι βέβαιο πως θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αν το ΔΗΚΟ ταχθεί υπέρ, το νομοσχέδιο θα περάσει με οριακή πλειοψηφία. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταψηφιστεί, πράγμα που θα έχει συνέπειες στην εκταμίευση της τρίτης δόσης οικονομικής βοήθειας από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Σχετικά άρθρα