Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουκουλόπουλος: To ΠΑΣΟΚ έχει κόκκινες γραμμές

Κουκουλόπουλος: To ΠΑΣΟΚ έχει κόκκινες γραμμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μνημόνιο, Πάρις Κουκουλόπουλος, ΠΑΣΟΚ, Τρόικα,

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός της κυβέρνησης, Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα στον Βήμα FM υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις με την Τρόικα.

«Στο δεύτερο (σ.σ.: ρήτρα για ομαδικές απολύσεις) ναι (βάζουμε βέτο). Το πρώτο (σ.σ.: το 50%+1 για τις απεργίες) το συζητάμε και πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, όχι με επικοινωνιακούς όρους, αλλά πολιτικούς. Στη ρήτρα απολύσεων, διότι η ευελιξία των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο, μάλλον το ανάποδο συμβαίνει. Η κουβέντα περί ομαδικών απολύσεων είναι για το θεαθήναι και γι αυτό μπαίνει βέτο. Στο θέμα των εργασιακών σχέσεων μπαίνει ζήτημα προφανώς να τις οργανώσουμε και όχι να τις αποδομήσουμε κι άλλο” σημείωσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα δήλωσε πως άλλη κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν υπάρχει επ’ ουδενί ζήτημα περικοπών μισθών και συντάξεων.

“Το μισθολόγιο (του Δημοσίου) είναι μια άλλη διαδικασία που απαιτεί συνολική συζήτηση. Η τρόικα έχει μια εμμονή και θέλει να μας κρατάει στο χέρι, για να το πω απλά. Δεν είναι δυνατόν να επιδεικνύουμε τέτοια πρωτογενή και διαρθρωτικά πλεονάσματα… Αυτή είναι η ουσιαστική κόκκινη γραμμή μας. Να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Είναι προφανές ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αλλά αυτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την τρομοκρατία των περικοπών στις συντάξεις που οδηγεί τον κόσμο τρέχοντας στην έξοδο, για σύνταξη” κατέληξε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σχετικά άρθρα