Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη, μετά την παραίτηση Σεμερτζίδου

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη, μετά την παραίτηση Σεμερτζίδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καλλιόπη Σεμερτζίδου, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κοζάνη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαύρο Χρήμα, Νέα Αριστερά, Νέα Δημοκρατία, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο, ΣΥΡΙΖΑ,

Η παραίτηση της Καλλιόπης Σεμερτζίδου από τη θέση της Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τις επιδοτήσεις που φέρεται να έπαιρνε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Με ανακοινώσεις τους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά εξαπολύουν «πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή το «γαλάζιο» στέλεχος από την Κοζάνη και τα ποσά που φέρεται να έχει εισπράξει -η ίδια και μέλη της οικογένειάς της-, ως επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα αποφύγουν να δώσουν τις απαντήσεις που οφείλουν»

«Η έως σήμερα Τομεάρχης Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκε από τη θέση της στο κομματικό οργανόγραμμα παραμένοντας “ενεργό μέλος” του κυβερνώντος κόμματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μαρινάκης και η κ. Σδούκου που επιμελώς κρύβονται επί τόσες ημέρες, δεν θα αποφύγουν να δώσουν τις απαντήσεις που οφείλουν».

Η Χαριλάου Τρικούπη θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Τα ασυνήθιστα υψηλά ποσά πληρωμών των οικογενειών της κ. Σεμερτζίδου και του συντρόφου της μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ που προσέγγισαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ -σύμφωνα με δημοσίευμα-, έχουν ελεγχθεί; Τους προβληματίζουν;

»Πώς εξηγούν την ανοδική τάση των πληρωμών τους στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

»Αποδέχονται ή όχι τον ισχυρισμό του στελέχους τους ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό; Πώς ξέφυγε η περίπτωση της από το “αυτοματοποιημένο” σύστημα διαγραφών της Νέας Δημοκρατίας;». «Μάλλον, χρειάζεται αναβάθμιση».

ΣΥΡΙΖΑ: «Προσωπική και πολιτική ευθύνη Μητσοτάκη γι’ αυτό τον βούρκο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως, «Παραιτήθηκε από τη θέση της Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας η Καλλιόπη Σεμερτζίδου, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του in.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή για τα ποσά που πήρε η ίδια και η οικογένειά της από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

»Κάθε μέρα και άλλη μία είδηση – αποκάλυψη – σκάνδαλο – παραίτηση. Κύριε Μητσοτάκη, φέρετε προσωπικά και πολιτικά την ευθύνη γι’ αυτό τον βούρκο. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

»Άλλωστε, μόλις πριν λίγες μέρες, η ΝΔ, με κοινοβουλευτική εκτροπή, αρνήθηκε την προανακριτική επιτροπή για πιθανά αδικήματα δύο υπουργών της.

»Προανακριτική και εκλογές, κ. Μητσοτάκη, για να ξεβρωμίσει η χώρα από τη φαυλότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή σας».

ΚΚΕ: «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στην ανακοίνωσή του δεν κατονομάζει την κτηνοτρόφο, ωστόσο επισημαίνει πως, «τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κι αφορούν τις “υψηλές επιδοτήσεις” πολιτικών φίλων και στελεχών της ΝΔ, τη στιγμή που οι βιοπαλαιστές αγρότες αναμένουν τις αποζημιώσεις τους από διάφορες καταστροφές, ακόμη κι από τον Daniel, προκαλούν τον ελληνικό λαό κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, που επιστράτευσε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

»Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη της πλήρους διερεύνησης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, απαιτεί να επιστραφούν όλες οι παράνομες επιδοτήσεις και τα πρόστιμα να πληρωθούν από όσους παρανόμησαν κι όχι απ’ τον λαό και τους βιοπαλαιστές αγρότες, που επανειλημμένα έχουν καταγγείλει τα κριτήρια και τους μηχανισμούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, πάνω στα οποία γιγαντώθηκε το απόστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Νέα Αριστερά: «Καμία απάντηση για τα χρήματα και τον τρόπο απόδοσής τους»

Από πλευράς της, η Νέα Αριστερά σημειώνει πως, «μετά τις αποκαλύψεις του in.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή για επιδοτήσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που φέρονται να έλαβαν οι οικογένειες Σεμερτζίδου–Μαγειρία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κα Καλλιόπη Σεμερτζίδου παραιτήθηκε από τη θέση της στη ΝΔ, χωρίς όμως καμία απάντηση για τα χρήματα και τον τρόπο απόδοσής τους.

»Η κυβέρνηση σιωπά και ουσιαστικά καλύπτει πίσω από υποκριτικές παραιτήσεις τα πρόσωπα που εμφανίζονται να καρπώνονταν παράνομα ευρωπαϊκά κονδύλια.

»Αλλά όντως τα καρπώνονταν οι ίδιοι; Ιδού το ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Αριστερά απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Το δημόσιο ταμείο δεν είναι τσιφλίκι της ΝΔ».

Σχετικά άρθρα