Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Αβάσιμα τα σενάρια για επίθεση στη Σούδα, δεν σχολιάζω στρατιωτικές συσκέψεις

Μητσοτάκης: Αβάσιμα τα σενάρια για επίθεση στη Σούδα, δεν σχολιάζω στρατιωτικές συσκέψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα), Ιράν, Ισραήλ, Κρήτη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Σούδα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για πιθανή εμπλοκή της βάσης της Σούδας σε σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με ενδεχόμενο χτύπημα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον σταθμό Status FM της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Πέμπτης 19/06.

«Δεν υπάρχει καμία βάση σε τέτοια σενάρια και δεν πρόκειται να σχολιάσω στρατιωτικές συσκέψεις, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και είναι προετοιμασμένες για κάθε περίπτωση.

»Διαψεύδω ρητά ότι κάτι τέτοιο είναι ορατό ή υφίσταται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Η κλιμάκωση δεν ωφελεί και μπορεί να οδηγήσει σε περιφερειακή σύρραξη.

»Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά η λύση θα έρθει μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, με το Ιράν να εγκαταλείπει κάθε φιλοδοξία για πυρηνικό οπλοστάσιο».

Σχετικά με πιθανή αλλαγή ηγεσίας στο Ιράν, σημείωσε

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ρόλο να υποδείξει το ύφος ή το ήθος του ιρανικού καθεστώτος».

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για ενδεχόμενη μεταφορά συστημάτων Patriot στη Σούδα, ξεκαθάρισε ότι «οι μετακινήσεις συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων δεν αποτελούν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπογράμμισε: «Σύμφωνα με τον συνταγματικό του ρόλο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, ανεξαρτήτως συνθηκών, και αυτό πράττει».

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει τη δέσμευση του υπουργού, Νίκου Δένδια, για τη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου αμυντικού θόλου με αντιβαλλιστικές δυνατότητες, στο πλαίσιο της «Ασπίδας του Αχιλλέα». Αυτή η στρατηγική, μέρος της «Ατζέντας 2030», υλοποιείται μετά την έγκριση της Νέας Δομής Δυνάμεων και του 12ετούς Εξοπλιστικού Προγράμματος από τη Βουλή και το ΚΥΣΕΑ.

«Οι μετακινήσεις οπλικών συστημάτων δεν συζητούνται δημοσίως», κατέληξε το υπουργείο.

Σχετικά άρθρα