Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίκειται χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για Καρατζαφέρη και εξοπλιστικά

Επίκειται χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για Καρατζαφέρη και εξοπλιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Τσάτσος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Θάνος Πλεύρης, Θωμάς Λιακουνάκος, Ιωάννης Ράμμος, Σταύρος Κομνόπουλος,

Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά που εντοπίστηκαν σε offshore εταιρίες που φέρονται να ανήκουν στο Γιώργο Καρατζαφέρη.

Από τα έξι εκατομμύρια που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην υπεράκτια εταιρία Catalina Ltd, το 1,6 φέρεται να προέρχεται από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα Super Puma των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι δύο μεσάζοντες, Σταύρος Κομνόπουλος και Αλέξανδρος Τσάτσος βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μαζί με τρεις ακόμα στρατιωτικούς.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Ιωάννης Ράμμος, απόστρατος και μέχρι χθες αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος υπό τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, διευρύνονται σε τρεις κατευθύνσεις.

Στα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Καρατζαφέρη, δηλαδή στο σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του που εκτιμάται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, σε αυτά των στρατιωτικών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κατά πόσο μπορούν να δικαιολογηθούν, αλλά και σε άλλα πρόσωπα της επίμαχης περιόδου που ενδεχομένως να διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην υπόθεση των Super Puma και τυχόν άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον μεγαλοεπιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος κατηγορείται για αριθμό εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μέχρι την Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναφορικά με το πόθεν έσχες του πολιτικού αρχηγού.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα στοιχεία και ο επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ δεν μπορέσει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποβολή αναληθούς “πόθεν έσχες” καθώς και παράβαση του νόμου για τις offshore πολιτικών προσώπων που έχει τεθεί σε ισχύ από το 2010.

Την ίδια ώρα η υπόθεση έχει «αγγίξει» και τους νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, καθώς όπως είχε αποκαλύψει η Αυγή συνυπέγραφαν ερωτήσεις με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ για εξοπλιστικά προγράμματα.

Αμφότεροι οι δύο γαλάζιοι πλέον βουλευτές αναγνώρισαν τη σοβαρότητα των αποκαλύψεων, με τον μεν Άδωνη Γεωργιάδη να σημειώνει ότι ο Γ. Καρατζαφέρης κινδυνεύει να πάει φυλακή εφόσον επιβεβαιωθούν και τον δε Θάνο Πλεύρη να εύχεται να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών.

Σχετικά άρθρα