Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και Παπούλια – Χαρδούβελη για τις απαιτήσεις της τρόικας

Συναντήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και Παπούλια – Χαρδούβελη για τις απαιτήσεις της τρόικας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γκίκας Χαρδούβελης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κάρολος Παπούλιας, Τρόικα,

Μαραθώνιος συσκέψεων, μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου και Παπούλια – Χαρδούβελη, είχαμε την Τρίτη, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεση υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων.

Όπως όλα δείχνουν οι δανειστές έχουν στριμώξει στη γωνία την κυβέρνηση και επιμένουν για άμεση υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις συζητήσεις.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών αρνείται ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί τελεσίγραφο να απαντήσει μέχρι και την Τετάρτη για το αν δέχεται όλους τους όρους των δανειστών, πηγές από τις Βρυξέλλες, επιμένουν ότι αυτή είναι η εκπεφρασμένη απόφαση των εταίρων και δανειστών μας.

Το θέμα συζητήθηκε την Δευτέρα σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, αρνήθηκε ότι η τρόικα έχει δώσει 48ωρη προθεσμία και υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση προχωράει, αλλά «Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα» είπε. Όσον αφορά για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων και αν αυτό το θεωρεί «άδειασμα» ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε αρνητικά.

Τη σοβαρότητα του ζητήματος, πάντως, επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα γίνει δεκτός, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου , στις 2.00 μετά το μεσημέρι , από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Μάλιστα μία ώρα αργότερα στις 3.00 μετά το μεσημέρι, της Τρίτης 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται τη στιγμή που πηγές της ΕΕ αναφέρουν ότι έως την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας.

Παράλληλα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για πιέσεις προκειμένου η διαπραγμάτευση για την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να μη χαθεί η 8η Δεκεμβρίου, οπότε συνεδριάζει του Eurogroup τελευταία φορά εντός του 2014.

Σχετικά άρθρα