Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: O κίνδυνος ευρύτερης αποσταθεροποίησης είναι υπαρκτός

Δένδιας: O κίνδυνος ευρύτερης αποσταθεροποίησης είναι υπαρκτός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

“Οι προκλήσεις ασφάλειας είναι πολλές και ο κίνδυνος ευρύτερης αποσταθεροποίησης είναι υπαρκτός” σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο ωστόσο υπογραμμίζει ότι “η παρούσα συγκυρία προσφέρεται για την ανάδειξη των γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή”.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, καλεί την Άγκυρα να αποδεχθεί τη διεθνή υπόσταση της κυπριακής Δημοκρατίας.

“Θα ήταν ιδιαίτερα συμφέρον για την Άγκυρα, ειδικά υπό το πρίσμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων και της μεγιστοποίησης του οφέλους για τους Τουρκοκυπρίους, για τους οποίους υποστηρίζει ότι κόπτεται, να αποδεχθεί ότι ένα και μοναδικό κράτος υπάρχει στην Κύπρο και αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα: Η Κυπριακή Δημοκρατία” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας θεωρεί το επικείμενο ανώτατο συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας ως ευκαιρία «να τοποθετήσουμε τις υπαρκτές και ουδόλως αμελητέες διαφωνίες μας σε ρεαλιστική βάση», σπεύδει πάντως να διασκεδάσει τις όποιες αυταπάτες ότι δια μαγείας θα εξαφανισθούν τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

“Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ένα τεράστιας σημασίας «όπλο», το οποίο δεν είναι άλλο από τη διεθνή νομιμότητα. Αυτήν εφαρμόζουν. Ουδέν διεκδικούν πέραν των όσων προβλέπονται από το ισχύον διεθνές δίκαιο. Θα είναι ευχής έργον, επ’ ωφελεία των λαών μας, στη βάση του ίδιου πνεύματος να υπάρξει συνεννόηση και με την Αγκυρα, όπως συμβαίνει στο συγκεκριμένο ζήτημα -την εκμετάλλευση της ΑΟΖ- με άλλες χώρες της περιοχής” υπογράμμισε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά άρθρα