Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις Βρυξέλλες ο Δ. Αβραμόπουλος για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες ο Δ. Αβραμόπουλος για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναχωρεί σήμερα, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν η ενδιάμεση έκθεση αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν.

Η ενδιάμεση έκθεση αναμένεται να υιοθετηθεί, οριστικά, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Επίσης, θα συζητηθεί η θαλάσσια στρατηγική του ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει για τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα, κατά την πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε..

Από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο βασικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνουν τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Φλέτσερ, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.

Μετά την ομιλία του στη Βοστόνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου με την ιδιότητα του προεδρεύοντος των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θα είναι και το αντικείμενο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα