Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με δύο παρών πέρασε η τροπολογία για εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Με δύο παρών πέρασε η τροπολογία για εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ψυχάρης, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιώργος Βλάχος, ΕΝΦΙΑ, Κόκκινα Δάνεια, Μιχάλης Κασσής, Νέα Δημοκρατία,

Με δύο «παρών» από τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Μιχάλη Κασσή του ΠΑΣΟΚ πέρασαν οι τροπολογίες για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και φόρου εισαοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς και αυτή των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Οι δύο «πράσινοι» βουλευτές είχαν προειδοποιήσει από χθες με δηλώσεις τους ότι δεν θα υπερψηφίσουν την τροπολογία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ, επιλέγοντας ωστόσο να μην καταψηφίσουν αλλά να αρκεστούν στο «παρών».

Από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις χθεσινές αντιπολιτευτικές κορώνες για την τροπολογία που ήρθε μετά τις πιέσεις της τρόικας για την νέα κυβερνητική κυβίστηση, ουδείς καταψήφισε την επίμαχη τροπολογία. Υπενθυμίζεται ότι έντονες αντιδράσεις είχαν εκφράσει με δημόσιες παρεμβάσεις τους την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Μιχελάκης, η Άννα Καραμανλή, ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος μάλιστα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει, καθώς και πολλοί άλλοι βουλευτές.

Μετά την υπερψήφιση και των δύο τροπολογιών, την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής της Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Ψυχάρης, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Η τροπολογία για με Γ.Α. 1988 για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ υπερψηφίστηκε από 147 βουλευτές, ενώ 112 βουλευτές καταψήφισαν.

Η τροπολογία με Γ.Α. 1955 για τα κόκκινα δάνεια υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, ενώ «όχι» ψήφισαν 83 και «παρών» 13 βουλευτές. Εκτός από τους κυβερνητικούς βουλευτές η εν λόγω τροπολογία έλαβε το «πράσινο» φως και από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καθώς και από ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές.

Απών από τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βύρων Πολύδωρας.

Σχετικά άρθρα