Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί!

Σαμαράς: Η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Η Κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Κι ως το τέλος τη κοινοβουλευτικής τετραετίας , δηλαδή ως τον Ιούνιο του 2016, όπως είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης. Και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει άλλωστε το Σύνταγμά.

«Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας Αναθεώρησης. Που θα αφαιρούσε, αν την διέκοπταν, από τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από την ελληνική νεολαία, το δικαίωμα στη νέα εποχή που ζούμε, να αναπτύξουν ελεύθερα τα όνειρά τους και με τη βοήθεια ενός μεταρρυθμιστικού σύγχρονου, καινοτόμου, καινούργιου Συντάγματος» επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος , κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να βρεθούν σ ένα αληθινό πεδίο συναίνεσης: «Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα