Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Παπανδρέου: “Έχει ο καιρός γυρίσματα”

Γιώργος Παπανδρέου: “Έχει ο καιρός γυρίσματα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε την Τετάρτη στη Χαλκίδα στην παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου.

«Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος για άλλη μια φορά τη φράση του «Λεφτά υπάρχουν!».

«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή τη χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω…Έτσι εξηγείται και το μένος. Γιατί αποκαλύψαμε το “μεγάλο μυστικό”. Γιατί με αυτή την φράση στρέψαμε τον προβολέα επάνω σε αυτούς που πραγματικά παρασιτούσαν σε βάρος όλων μας τόσα χρόνια», σημείωσε.

Στη συνέχεια, έριξε τις ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση που οδήγησε στο μνημόνιο, λέγοντας: «O Γκάιτνερ θυμάται, πως έζησε δραματικές στιγμές, στιγμές «Παλαιάς Διαθήκης» – εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Θυμάται πως οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι, θα δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα για τα ψέματα που τους είχε πει η προηγούμενη κυβέρνηση». Υποστήριξε ακόμη ότι πολλοί «αφήνουν να εννοηθεί ότι, με λίγο ακόμα μαγείρεμα στοιχείων, λίγο ακόμα κλείσιμο του ματιού στους εταίρους μας στην Ευρώπη και καναδυό μέτρα ακόμα, θα την είχαμε γλυτώσει. Άλλοι, προπαγάνδιζαν ότι, ενώ διάφοροι μας χάριζαν τζάμπα δισεκατομμύρια, εμείς σώνει και καλά θέλαμε Τρόικα».

Αιχμές είχε και για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς όταν, τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα, γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι; Όταν ανταγωνίζονταν στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο; Στα λόγια βέβαια. Γιατί όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, τα εύκολα λόγια, εύκολα λέγονται και εύκολα καίγονται» είπε.

Από τα πυρά του δεν γλύτωσε βεβαίως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με έμμεσες αναφορές: «Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα κι αν μερικοί στο Κίνημά μας δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν, ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν και αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα», τόνισε.

Σχετικά άρθρα