Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργιάδης: Δεν θα προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία

Γεωργιάδης: Δεν θα προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ελληνική Κυβέρνηση, Κόκκινα Δάνεια, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Τράπεζες, Τρόικα,

Τορπίλη εξαπέλυσε (σε ρόλο λαγού;) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης για την πρώτη κατοικία και την προστασία της από τους πλειστηριασμούς, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητική στο ενδεχόμενο ξεπαγώματος της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

«Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εννοώ η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα. Γιατί στις κανονικές οικονομίες για να μπορεί να υπάρξει στεγαστική πίστη και να μπορεί η τράπεζα να δίνει δάνειο για την αγορά πρώτης κατοικίας, πρέπει να μπορεί να εκτελεί πάνω σε αυτό το ακίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Εγώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχω ένα ακίνητο στο όνομά μου. Το πήρα με στεγαστικό δάνειο. Τι έβαλα υποθήκη για να το πάρω; Το ίδιο το ακίνητο. Αν υπάρχει εσαεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορεί να ξαναδοθεί ποτέ ξανά δάνειο για την πρώτη κατοικία» συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε: «Σας απαντώ γιατί το ζητά η τρόικα τώρα. Έρχεται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση και έχει σύμμαχο τις τράπεζες και λέει. Αυτή η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα. Αυτό είπαν οι τράπεζες και αυτό είπε η ελληνική κυβέρνηση. Λέει δηλαδή στην τρόικα: “ναι ως γενική αρχή η στεγαστική πίστη δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσαεί απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όμως αυτή η εποχή της κανονικότητας δεν είναι το 2015”. Μακάρι να είναι καλύτερη η οικονομία μας το 2016. Να είναι το 2017, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε από την άλλη ότι δεν μπορεί να υπάρξει εσαεί προστασία σε κάθε περίπτωση;».

Σχετικά άρθρα