Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα, αιτούμενα και τετελεσμένα

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα, αιτούμενα και τετελεσμένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Κατοχικό Δάνειο, Κρατικός Προϋπολογισμός, ΣΥΡΙΖΑ,

«Θέλω να είμαι καθαρός προς όλες τις κατευθύνσεις: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα, ούτε όσα επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα» τόνισε στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας πάλι προσφυγή στις κάλπες εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική «που οδηγεί στο Μεσσαίωνα» και την «αφήγηση για έξοδο από το μνημόνιο», κάνοντας λόγο για «υποχωρήσεις στα εγχώρια κέντρα και τη γερμανική ηγεσία, τις οποίες ονομάζουν διαπραγμάτευση».

«Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση χωρίς κύρος, χωρίς λαϊκή αποδοχή να εκπροσωπεί μια χώρα και μάλιστα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Η μεσαία τάξη αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μιας κρατικής ληστείας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλμβάνοντας παράλληλα τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο τόνισε ότι δεν είναι βιώσιμο.

Ορμώμενος από τον αγώνα του Μανώλη Γλέζου για το κατοχικό δάνεια και τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εγγράψει στον προϋπολογισμό του κράτους όταν γίνει κυβέρνηση τις απαιτήσεις του ανεξόφλητου κατοχικού δανείου.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Μεγαλονήσου από την Τουρκία, τονίζοντας ότι πρέπει «άμεσα να τερματιστεί»

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μαδρίτη, όπου θα μιλήσει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos, και την Κυριακή θα μεταβεί στη Φλωρεντία όπου θα μιλήσει στο συνέδριο του «Transform Europe» με τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Σχετικά άρθρα