Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντώνης Σαμαράς: Υποχωρητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα

Αντώνης Σαμαράς: Υποχωρητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αντώνης Σαμαράς, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνικά Νησιά, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νησιά Αιγαίου, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Υφαλοκρηπίδα,

Με ευθείς βολές για τα ελληνοτουρκικά και με αιχμές για υποχωρητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του απέναντι στην Άγκυρα, επέλεξε να απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς στα περί «χαριεντισμών» που δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, πηγές από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά σημείωναν μετά τα πικρά σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή χειραψία του πρώην πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Παππά, ότι «είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση».

«Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα “ήρεμα νερά” με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις.

»Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας.

»Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα» σχολίαζαν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά προσθέτοντας:

«Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας.

»Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια “σύμφωνα φιλίας” και υποκλίσεις».

Καταλήγοντας, πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό επεσήμαναν ότι «άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Novartis, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους “μέχρι τέλος”, ισχύει στο ακέραιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του την Τετάρτη 23/10 στη Βουλή δήλωσε προκλητικά ότι δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Παππά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άφησε αιχμές κατά του Αντ. Σαμαρά.

«Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το ειδικό δικαστήριο.

»Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Παππάς λαμβάνοντας τον λόγο δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «τα περί χαριεντισμών δεν τα σχολιάζω διότι δεν απευθύνονται σε μένα.

»Το καταλαβαίνετε κι εσείς, κ. Βορίδη, φαντάζομαι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε χαιρετηθεί με τον Νίκο Παππά στο περιθώριο εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα