Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Δημητριάδης, Ελευθερία Τύπου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λογοκρισία, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Δεν έκανε δεκτή το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την αγωγή που είχε καταθέσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών», των Reporters United και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο πρόεδρος) έκριναν ότι οι συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων είχαν ως γνώμονα το δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του Τύπου.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται:

«… Λόγω του δημοσιογραφικού χαρακτήρα του δημοσιεύματος, του δημόσιου αξιώματος που κατείχε ο ενάγων, το οποίο έχει χαρακτήρα αμιγώς πολιτικής θέσης, και μάλιστα μη αιρετής, καθώς και της σημασίας για τη δημόσια σφαίρα της υπόθεσης των υποκλοπών, κρίνεται ότι υφίσταται δικαιολογημένο ενδιαφέρον των συντακτών και άρα αίρεται το άδικο της δυσφήμησης που υπέστη ο ενάγων».

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη και αποδέχθηκε ότι τα δημοσιεύματα δεν είχαν ούτε υβριστικό, ούτε συκοφαντικό περιεχόμενο.

Τους επόμενους μήνες θα εκδικαστεί και δεύτερη αγωγή που έχει καταθέσει ο κ. Δημητριάδης σε βάρος δημοσιογράφων.

Σχετικά άρθρα