Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης και Κασσελάκης συναντήθηκαν – Ο αλαζονικός μικρός δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά»

Πολάκης και Κασσελάκης συναντήθηκαν – Ο αλαζονικός μικρός δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παύλος Πολάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη έγινε η συνεδρίαση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην Κουμουνδούρου, καθώς Απόστολος Γκλέτσος, Σωκράτης Φάμελλος και Νικόλας Φαραντούρης αρνήθηκαν να δώσουν το παρών εξαιτίας του εξώδικου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον λυπεί η απουσία των υπόλοιπων, μίλησε για επιλεκτική διαρροή του πόθεν έσχες του, ενώ αναφορικά με το εξώδικο που έστειλε, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει νομικά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε:

«Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα.

»Έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις για να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και επίσης στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου το οποίο πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωράει όλους τους συνέδρους. Οχι επιλεκτική μεταχείριση».

Σχετικά με το εξώδικο, υπογράμμισε ότι «το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος που δημοσίευσε τα πέντε “πόθεν έσχες” με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης, όπως έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σε μια έρευνα για τη διαρροή που προέκυψε.

»Ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου.

»Υπάρχουν μερικές φορές που κάποιος πρέπει να θέσει μερικά όρια.

»Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για προώθηση του ζητήματος στην εισαγγελία.

»Θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος να προχωρήσει σε μια έρευνα για το πώς προέκυψε αυτή η διαρροή».

Παύλος Πολάκης: Δεν προχωρήσαμε σε ουσιαστική συζήτηση με Κασσελάκη – Αποχώρησε για τους δικούς του λόγους

Το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή το πολιτικό σχέδιο ενός αντίστοιχου μικρού ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει προσάρτημα μιας συγκυβέρνησης, δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει», διεμήνυσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Πολάκης.

Ο ίδιος, ο οποίος μετέβη στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου αναφορικά με συνάντηση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνε κάλεσμα σε «όλο τον δημοκρατικό και προοδευτικό και αριστερό λαό της πατρίδας μας να συμμετέχει με μαζικό τρόπο στις εκλογές της 24 Νοεμβρίου για έναν ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευσης που θα τιμά τον ρόλο του και μία αυριανή κυβερνώσα δύναμη».

«Σε αυτό τον σκοπό, εγώ, οι συνεργάτες μου, ο κόσμος που με ακολουθεί από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρύτερος δημοκρατικός κόσμος θα χαλάσει τα σχέδια για τα άλλα δύο σενάρια» σημείωσε ο ίδιος ενώ σχετικά με τη στάση του στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή σημείωσε ότι θα εκτιμήσει τη στάση του.

Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω και αυτό θα κάνω».

Νωρίτερα, ο Π. Πολάκης δήλωσε ότι η συνάντηση στην οποία κάλεσε από την Τετάρτη 9/10 τους συνυποψηφίους του ουσιαστικά δεν είχε αποτέλεσμα καθώς ενώ ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την άλλη δήλωσε ότι δεν ανακαλεί το εξώδικο καθώς κρίνει ότι πρέπει να γίνει έρευνα στο κόμμα.

Η στάση του Στ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Π. Πολάκη είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η συζήτηση σε σχέση με το συνέδριο και την οργάνωση των τηλεμαχιών καθώς οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου ζητούσαν την απόσυρση του εξωδίκου.

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Πολάκη:

«Η συμφωνία που είχαμε χθες με τους συνυποψηφίους μου τη γραμματέα του κόμματος και τον πρόεδρο της ΚΟ, ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτά που προσπάθησα να προσφέρω στην ενότητα και ομαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς το συνέδριο.

»Οι συνυποψήφιοί μου ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Νικόλας Φαραντούρης, με τους οποίους συνομιλήσαμε τηλεφωνικά και ο Γκλέτσος συμμετείχε για κάποια στιγμή στη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξωδίκου από μεριάς του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση, προφανώς το ίδιο έκανα και εγώ.

»Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων που όμως δεν έχει κανένα νόημα ποια καθώς και των 5 των υποψηφίων τα πόθεν έσχες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι πολιτικοί και υποψήφιοι πρόεδροι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, από τη στιγμή που ικανοποιήθηκε αυτό για να προχωρήσουμε ομαλά παρακάτω είπα και εγώ στον Στ. Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο.

»Δήλωσε ότι δεν το κάνει ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις το κόμμα αλλά επέμενα ότι πρέπει να γίνει έρευνα στο κόμμα, ενώ η ΠΓ είναι καταδικαστέες οι επιλεκτικές διαρροές.

»Επέμενε σε αυτό το οποίο συντηρεί μια κατάσταση εσωστρέφειας, κακομοιριάς.

»Με βάση αυτά, ήταν δεδομένο ότι δεν μπορούσαμε να προσχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση σε σχέση με το συνέδριο, με την οργάνωση των τηλεμαχιών.

»Αποχώρησε για τους δικούς του λόγους.

»Ο Σ. Φάμελλος δεν ήρθε γιατί είχε βάλει και αυτός το ζήτημα της απόσυρσης του εξωδίκου.

»Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση τα εξής.

»Με όλη την ευθύνη που παίρνω στη σημαντικότητα και ιστορικότητα των στιγμών.

»Το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή το πολιτικό σχέδιο ενός αντίστοιχου μικρού ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνε προσάρτημα μιας συγκυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει.

»Καλώ όλο τον δημοκρατικό και προοδευτικό και αριστερό λαό της πατρίδας μας να συμμετέχει με μαζικό τρόπο στις εκλογές της 24 Νοεμβρίου για έναν ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευσης που θα τιμά τον ρόλο του και μία αυριανή κυβερνώσα δύναμη.

»Σε αυτό τον σκοπό, εγώ, οι συνεργάτες μου, ο κόσμος που με ακολουθεί από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρύτερος δημοκρατικός κόσμος θα χαλάσει τα σχέδια για τα άλλα δύο σενάρια.

»Θα εκτιμήσω τη στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην ΚΕ.

»Εγώ δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω και αυτό θα κάνω».

Σχετικά άρθρα