Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρένα Δούρου για 7/10: «Τρομοκρατική, βάρβαρη, απόλυτα καταδικαστέα σφαγή 1.139 αμάχων Ισραηλινών» – Ειρήνη τώρα!

Ρένα Δούρου για 7/10: «Τρομοκρατική, βάρβαρη, απόλυτα καταδικαστέα σφαγή 1.139 αμάχων Ισραηλινών» – Ειρήνη τώρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρένα Δούρου, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, δηλαδή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις απρόκλητες επιδρομές της Χαμάς στο Ισραήλ και τις πολύνεκρες σφαγές αμάχων και γυναικόπαιδων που ακολούθησαν από τους τζιχαντιστές, η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ρένα Δούρου με ανάρτησή της στο «Χ» (πρώην Twitter) καταδίκασε απολύτως τις βάρβαρες σφαγές Ισραηλινών αμάχων και γυναικόπαιδων από τους Παλαιστίνιους τζιχαντιστές και εμφατικά ζήτησε ο πόλεμος άμεσα να σταματήσει, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «στηρίζει σταθερά την ανάγκη για ειρήνη με δικαιοσύνη».

Η Ρένα Δούρου έγραψε στο «X»:

«Ένας χρόνος μετά από την τρομοκρατική, βάρβαρη, απόλυτα καταδικαστέα σφαγή 1.139 αμάχων #Ισραηλινών από τη #Χαμάς που άλλαξε δραματικά τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και που προκάλεσε τη σημερινή γενοκτονία στη #Γάζα.

»40.000 νεκροί μεταξύ τους 16.000 νεκρά παιδιά, 19.000 ορφανά, 1.000 ακρωτηριασμένα…

»Και πλέον ο φαύλος κύκλος της βίας διευρύνεται, με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο #Λίβανο, τον ιρανικό βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ, τις ρουκέτες της #Χεζμπολάχ στη #Χάιφα.

»Ο @syriza_gr – Π.Σ στηρίζει σταθερά την ανάγκη για ειρήνη με δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του #ΟΗΕ για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

»Γιατί η ειρήνη στην περιοχή προϋποθέτει τη δίκαιη επίλυση, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Παλαιστινιακού.

»Πλέον και εντός του Ισραήλ ακούγονται φωνές για να μπει τέλος στο μαρτύριο των εγκλωβισμένων αμάχων στη Γάζα.

»Φωνές όπως του συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρόσμαν ή του ιστορικού και διπλωμάτη, Ελί Μπαρναβί.

»Σήμερα το Ισραήλ “πρέπει να περάσει από την ισχύ στην πολιτική με εκεχειρία στη Γάζα, που μπορεί να εκτονώσει τη βόμβα του Λιβάνου και να οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων που ζουν ακόμη”, έγραψε στη Μοντ ο Μπαρναβί, που διετέλεσε πρέσβης του Ισραήλ στη Γαλλία και έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους».

Σχετικά άρθρα