Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεραπετρίτης «σώζει» μόνο τα ελληνικά διαβατήρια στον Λίβανο κι «αγνοεί» τους ελληνικής καταγωγής Λιβανέζους Ρωμιούς

Ο Γεραπετρίτης «σώζει» μόνο τα ελληνικά διαβατήρια στον Λίβανο κι «αγνοεί» τους ελληνικής καταγωγής Λιβανέζους Ρωμιούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γεραπετρίτης, Ελληνική Ομογένεια, Λίβανος, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με εντολή την Τετάρτη 2/10 του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Δηλαδή, συνδρομή μόνο σε εκείνους που έχουν ελληνικά διαβατήρια και όχι σε όλους τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους του Λιβάνου.

Και δηλαδή πώς να «σώσει» ο Γεραπετρίτης την ελληνική μειονότητα του Λιβάνου, συνολικά 300.000 Λιβανέζοι πολίτες ελληνικής καταγωγής, μήπως μπορεί ή τους γνωρίζει;

Αφού η πρεσβεία στον Λίβανο, δηλαδή εν συνόλω η ελληνική διπλωματία σε σχέση με τον Λίβανο, πετάει «ελλαδίτικο χαρταετό».

Αυτή η παρέα του «εκσυγχρονιστάν» μόνο από «υποκλίσεις» σε νεο-οθωμανούς και Γερμανούς ξέρει.

Ιδέα δεν έχουν από Ελληνισμό και τις αρχαίες μας κοινότητες στο Λεβάντε.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι:

Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών:

(+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Για την ντόπια ελληνική/ρωμαίικη μειονότητα στον Λίβανο, τους απογόνους Ελλήνων και Ρωμαίων της αρχαιότητας, περίπου 300.000 άνθρωποι, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κάτι να πει για την προστασία τους. Μόνο για όσους έχουν ελληνικά διαβατήρια «γνωρίζει». Μεγάλο και αιώνιο το αρχαίο έθνος μας αλλά μικρό και ανίσχυρο στα χέρια Ελλαδιτών κοτζαμπάσηδων δίχως μεγαλείο, ιστορική γνώση και γεωπολιτική αντίληψη. Τουλάχιστον για την ντόπια ελληνική μειονότητα στον Λίβανο, 8% του συνολικού πληθυσμού της μεσανατολικής μεσογειακής χώρας, έχει γνώση η wikipedia: Lebanese Greek Orthodox Christians

Διαβάστε ακόμα: Antiochian Greek Christians

Σχετικά άρθρα