Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταργήσουμε 500 μνημονιακούς νόμους

ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταργήσουμε 500 μνημονιακούς νόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, ΣΥΡΙΖΑ,

“Το μνημόνιο θα πάψει να ισχύει από τη στιγμή που θα αναλάβει μια αριστερή διακυβέρνηση τη χώρα και θα αρχίσει να ξηλώνει έναν-έναν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλους τους νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή άλλες διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις που επιβλήθηκαν στα πέντε χρόνια του μνημονίου, είτε ήταν είτε δεν ήταν εντός του μνημονίου, διότι ξέρετε ότι υπάρχουν και κάποια που μπήκαν για ίδια συμφέροντα” ξεκαθάρισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Όπως αποκάλυψε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για κάθε νόμο που θα καταργείται, για ένα χρονικό διάστημα θα επανέρχεται ο προηγούμενος που ίσχυε.

“Πιστεύουμε με πάρα πολύ θέρμη ότι οι επιτροπές μας κοινοβουλευτικής εργασίας ετοιμάζουν το νομοθετικό έργο. Πρέπει να πούμε ότι από τους 500 νόμους δεν υπονοώ ότι την επόμενη μέρα ή σε 15 μέρες θα καταργηθούν όλοι. Θα καταργηθούν όμως οι βασικότεροι. Ας πούμε, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Ο βασικός μισθός θα πάει στα 751 ευρώ. Θα γίνει άμεσα αυτό, όπως και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως δεσμευτήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Σε μια εβδομάδα, με διάφορες πράξεις, θα βγάλουμε την κάρτα για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Το γεγονός ότι θα σταματήσει η εξίσωση (του φόρου) στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα” κατέληξε Δημήτρης Βίτσας.

Σχετικά άρθρα