«Η κυβέρνηση ουδέποτε αμφισβήτησε τη φιλοσοφία, τον πυρήνα αυτής της πολιτικής. Πάντοτε συζητούσε τα προαπαιτούμενα, τα επιπλέον μέτρα με την τρόικα και τα αποδεχόταν. Άρα, κινείται στην πεπατημένη» τόνισε σε συνέντευξή του στον Alpha ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι «η τρόικα ζητά αυτά που είναι ήδη γνωστά από καιρό ότι θα ζητούσε».
«Η συζήτηση γύρω από τον νόμο για τις απολύσεις, για το ασφαλιστικό, για τον ΦΠΑ, για το νέο μισθολόγιο, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, δεν αποτελούν καινούργια ζητήματα. Κατά συνέπεια, η αποκρυπτογράφηση αυτών που συνέβησαν στο τελευταίο Eurogroup, αλλά και όσων δηλώνονται εκ μέρους της κυβέρνησης, είναι ότι κατ’ ουσίαν έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την ολοκλήρωση του μνημονιακού οικοδομήματος, που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, ότι έχουμε μπει στη μεταμνημονιακή περίοδο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι στερείται κάθε ίχνους διαπραγμάτευσης, «με την ελληνική Βουλή να έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 400 μνημονιακούς νόμους και να ετοιμάζονται ακόμα 19 προαπαιτούμενα που συζητιούνται ήδη με την τρόικα».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονιακών νόμων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Βουλή εξακολουθεί να είναι ένα κυρίαρχο όργανο και κατά συνέπεια η ίδια έχει τη δυνατότητα να καταργήσει αυτούς τους νόμους που δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις».
Τέλος, αναφερόμενος στις δανειακές συμβάσεις, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να τις διαπραγματευθεί με τους εταίρους, ενώ στο ερώτημα μήπως δεν είναι ακόμα ασφαλές το περιβάλλον για την Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Κοιτάξτε… Με αυτήν τη λογική, έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, ουσιαστικά θα είμαστε στο διηνεκές σε ένα μνημονιακό τούνελ. Τώρα είναι η στιγμή των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ώστε να μπουν τα πράγματα αυτά στο τραπέζι. Δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Αφορούν συνολικά την επόμενη μέρα για την Ευρώπη. Το έχουμε αντιληφθεί αυτό; Η Γαλλία δεν συζητά με τον δικό της τρόπο -και το πέτυχε σε έναν μεγάλο βαθμό- την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας; Η Ιταλία δεν είναι το ίδιο ακριβώς;… Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών και των μεγεθών, πρέπει να δούμε πού υπάρχουν κοινά συμφέροντα, πού μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αντιφάσεις και του απέναντι στρατοπέδου, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε σήμερα ότι έχει ανοίξει μια συζήτηση μετά από χρόνια για την αποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής, που έχει περιθωριοποιήσει συνολικά την Ευρώπη στην παγκόσμια οικονομία».