Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσελίκ αποκάλεσε τον Δένδια «προβοκάτορα» γιατί χαλάει τα σχέδια Τούρκων και «εκσυγχρονιστών» για το Καστελλόριζο

Ο Τσελίκ αποκάλεσε τον Δένδια «προβοκάτορα» γιατί χαλάει τα σχέδια Τούρκων και «εκσυγχρονιστών» για το Καστελλόριζο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Δωδεκάνησα, Καστελλόριζο, Νίκος Δένδιας, Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Βολές εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού κατά την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει την προσπάθεια του διαλόγου και τον αποκάλεσε «προβοκάτορα».

Ως «προσπάθεια διαλόγου» εννοεί ο Τσελίκ το «μοίρασμα» του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και το «χάρισμα» της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία, δηλαδή το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα», που μεθοδεύουν οι φιλογερμανοί «εκσυγχρονιστές» -της φράξιας Σημίτη που υπηρετούν τον Μητσοτάκη- με το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν.

Εκτελώντας γερμανικές εντολές τα φιλογερμανικά σταγονίδια θέλουν να παραχωρήσουν στην Τουρκία θάλασσες που ΔΕΝ της ανήκουν, εξυπηρετώντας έτσι πρωτίστως τα γερμανικά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, εις βάρος των ελληνικών δικαίων που κερδήθηκαν με πόλεμο και αίμα.

Η «Γαλάζια Πατρίδα», ένα νεοθωμανικό φιλογερμανικό σχέδιο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέφερε τα εξής:

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη.

»Την ώρα που επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο.

»Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια.

»Πήγε στο Καστελόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τον εξοπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία.

»Τα λόγια του δεν μπορούν να μας φτάσουν χωρίς να… πνιγούν στο Αιγαίο.

»Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν θέλει τον διάλογο.

»Το λόμπι του χάους θέλει να υπονομεύσει τις προσπάθειες για διάλογο.

»Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη: “να συνεχίσουμε τον διάλογο”».

Είναι εντυπωσιακό πόσο απροκάλυπτα ο Τούρκος «δίνει» Μητσοτάκη κι εκσυγχρονιστές.

Οι δηλώσεις Δένδια που χαλάνε το ξεπούλημα

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 81ης επετείου από την απελευθέρωση της νήσου Μεγίστης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Οιαδήποτε προσπάθεια διαχωρισμού από τα Δωδεκάνησα, λόγω της εγγύτητας στις τουρκικές ακτές, οποιαδήποτε απομονωμένη αντιμετώπιση του Καστελόριζου, εκτός πλαισίου των διεθνών συμβάσεων και της νομολογίας της Χάγης, συνιστά έωλο και αυταπόρριπτο ισχυρισμό», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του.

«Οι θέσεις της πατρίδας μας για το Καστελλόριζο είναι διαυγείς, είναι θέσεις απόλυτα τεκμηριωμένες από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», προσέθεσε.

«Το άρθρο 121 παράγραφος 2 της Σύμβασης προβλέπει ότι τα νησιά δικαιούνται αιγιαλίτιδα ζώνη, συνορεύουσα ζώνη, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και υφαλοκρηπίδα.

»Και δεν γίνεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση για το μέγεθος των νησιών», εξήγησε.

«Οποιαδήποτε άποψη αντίθετη από τα σαφή παραπάνω αναφερθέντα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

»Και η Ελλάδα επιβάλλεται από το ισχύον Σύνταγμά της να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της πατρίδας μας, όπως αυτά καθορίζονται από το Δίκαιο της Θάλασσας.

»Αν η Ελλάδα ανεχτεί οιαδήποτε αυθαιρεσία, θα δημιουργηθεί τότε ένα νομικό παράδοξο, θέτοντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας υπό αμφισβήτηση», υπογράμμισε.

Το σχέδιο Τούρκων και Γερμανών

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να εφαρμόσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» σε συνεργασία με την Αίγυπτο εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Ερντογάν θέλει να ορίσει ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου στον θαλάσσιο χώρο του Λύκιου Πελάγους, δηλαδή μεταξύ Δωδεκανήσων και Κύπρου, δηλαδή (ίσως) ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, και έτσι να κάνει τουρκικά τα τεράστια υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που θα τα εκμεταλλευτεί και η Siemens κατασκευάζοντας αγωγούς.

Ποια κοιτάσματα θέλει να αρπάξει ο Ερντογάν με τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Δυτικές δυνάμεις γνώριζαν για την ύπαρξη υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπως και νότια της Ρόδου, από το 1968, αποκάλυπτε στη κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα» τον Ιούλιο του 2019 ο Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Όπως εξηγούσε ο «πατέρας των ελληνικών υδρογονανθράκων», από το 1968 Αμερικανοί και Ολλανδοί και από το 1978 οι Γάλλοι, πραγματοποίησαν επιστημονικές έρευνες στη Μεσόγειο σχετικές με την περίοδο αποξήρανσής της (πριν 5,9 – 5,4 εκ. χρόνια).

Έκαναν και γεωτρήσεις και από τα δείγματα που πήραν κατάλαβαν ότι υπήρχαν κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Οι έρευνες αυτές είχαν διάρκεια από το 1968 έως το 2013 και συμμετείχαν επίσης Ισπανοί, Ιταλοί και Γερμανοί πανεπιστημιακοί.

Εντοπίστηκαν από τους ίδιους ερευνητές και τα υποθαλάσσια ηφαίστεια που έβγαζαν φυσικό αέριο.

Εκτιμώντας τον Ιούλιο του 2019 την αξία των κοιτασμάτων μόνο νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, ο κ. Φώσκολος ανέφερε το αστρονομικό ποσό του 1 τρισ. 100 δισ. δολάρια, στα δέκα κοιτάσματα, σε σύνολο 19, που έχουν παραχωρηθεί. Προφανώς σήμερα οι τιμές αυτές είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Η Τουρκία, έλεγε ακόμα τον Ιούλιο του 2019, έχει μπει στο άρμα της Ρωσίας.

Μέσω Τουρκίας και Συρίας η Ρωσία έχει κατέβει στη Μεσόγειο» και αυτό σημαίνει ότι η Αμερική δεν θα επιτρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τη δυνατότητα και την παιδεία για να πραγματοποιήσουν υποθαλάσσιες γεωτρήσεις.

Υπενθύμισε δε ότι «την Οθωμανική Αυτοκρατορία τη διέλυσαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες», η Total, η Shell, η BP, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση οι Βρετανοί είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν τους Τούρκους.

Ρόλο κλειδί στην περιοχή, έλεγε, έχει το Ισραήλ, το οποίο απειλείται ευθέως από τους ρωσικής κατασκευής S-400 που παρέλαβε η Τουρκία, μην αποκλείοντας ότι εάν κλιμακωθούν και άλλο τα γεγονότα «είμαστε στην αρχή του διαμελισμού της Τουρκίας».

Ο Αντώνης Φώσκολος αποκάλυψε ότι ακόμα μεγαλύτερα κοιτάσματα, ακόμα και από αυτά νότια της Κρήτης, βρίσκονται νότια της Ρόδου, στη θαλάσσια περιοχή που συναντιέται η ελληνική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή και κυπριακή, για αυτό και η Τουρκία δεν αναγνωρίζει επήρεια, δηλαδή ΑΟΖ, στο Καστελλόριζο και διεκδικεί ως δική της τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου – Κρήτης και Κύπρου.

Τα κοιτάσματα αυτά τα έχουν εντοπίσει εδώ και πολλά χρόνια Νορβηγοί επιστήμονες, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις στις οποίες είχαν απευθυνθεί δεν ανταποκρίθηκαν.

Και υδρίτες

Το ελληνικό υπέδαφος είναι πλούσιο και σε υδρίτες, δήλωνε τον Αύγουστο του 2017 ο Αντώνης Φώσκολος στη «Νέα Σελίδα».

Οι υδρίτες είναι στερεοποιημένο φυσικό αέριο «και η Ελλάδα διαθέτει τρεις φορές τα κοιτάσματα της Ρωσίας.

»Μόνο οι Κινέζοι έχουν την τεχνολογία να τους εξορύξουν, ενώ τώρα την αναπτύσσουν και οι Ιάπωνες.

»Εκεί οφείλεται το μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για τη χώρα μας».

Ο καθηγητής Φώσκολος υπολόγιζε τον Αύγουστο του 2017 ότι τα κοιτάσματα υδριτών αρκούσαν για 150 χρόνια.

«Εάν όλα κυλήσουν ομαλά [έλεγε το 2017, λογάριαζε χωρίς τον… Μητσοτάκη) η Ελλάδα θα αρχίσει εξορύξεις μετά το 2020 και το 2025 θα παράγει κανονικά τροφοδοτώντας, με τη σημερινή τεχνολογία, την Ευρώπη μέχρι το 2070.

»Εάν όμως προχωρήσουμε και στους υδρίτες, τότε η Ελλάδα θα τροφοδοτεί με ενέργεια μέχρι το 2200».

Στα τρισεκατομμύρια δολάρια που υπολογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τους υδρίτες.

«Θα ζήσουμε ένα νέο χρυσό αιώνα του Περικλή αρκεί οι πολιτικοί μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», κατέληγε τον Αύγουστο του 2017.

Πόσο έχουμε σήμερα; 17 Σεπτεμβρίου 2024.

Τι μεσολάβησε; Το 2019 ήρθε ο Μητσοτάκης και… αντίο οι μεγάλοι σχεδιασμοί, αντίο τρισεκατομμύρια ευρώ που θα έσωζαν τον ελληνικό λαό, μόνο πράσινη ανάπτυξη για χάρη των γερμανικών συμφερόντων και καμένα δάση παντού.

Διαβάστε ΕΔΩ: Ο Ερντογάν κάλεσε σε «ισλαμική συμμαχία» κατά του Ισραήλ – Θέλει να ορίσουν ΑΟΖ Τουρκία και Αίγυπτος εις βάρος της Ελλάδας

ΕΠΙΣΗΣ: Οι Γερμανοί είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου: Νίκος Δένδιας: Τιμάμε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Και ένα αποκαλυπτικό βιβλίο:

ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Το παρόν βιβλίο, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1916, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και μόλις έξι χρόνια πριν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο συγγραφέας ως Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας Σμύρνης, γνώστης των γεγονότων από πρώτο χέρι, παρουσιάζει αναλυτικά τον σκοτεινό ρόλο της Γερμανίας στην ενίσχυση τόσο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όσο και αργότερα των Νεότουρκων με σκοπό τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου από τα τότε εδάφη της τουρκικής επικράτειας.

Η καταγραφή των γεγονότων ξεκινάει από το 1867, όταν οι Γερμανοί ιδρύουν γερμανικά σχολεία και τράπεζες στην Τουρκία, συνεχίζεται με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του τούρκικου στρατού από Γερμανούς στρατιωτικούς κατά την διάρκεια των Ελληνοτουρκικών Πολέμων του 1897 και του 1912 για να φτάσει ως τους διωγμούς του ελληνικού πληθυσμού στην Μικρά Ασία και την Θράκη από τους Τούρκους -με την συνδρομή των Γερμανών- κατά το διάστημα 1914-1916.

«Τον Τούρκον, τον οποίον εδίδαξεν ο Γερμανός στρατηγός πώς να μάχεται στρατηγικώτερον.

»Αλλά μήπως ηρκέσθησαν οι Γερμανοί μόνον εις την εκπαίδευσιν του Τούρκου;

»Μήπως αυτοί δεν του εχορήγησαν τα όπλα Μάουζερ και τα τηλεβόλα Κρουπ, με τα οποία μας επήραν, κατά το 1897, τον Θεσσαλικόν κάμπον και μας επαρουσίασαν ταπεινούς και ελεεινούς εις τον κόσμον;

»Μήπως ο Ετέμ πασσάς δεν καθωδηγείτο με τα Γερμανικά σχέδια και ο ηρωικός μας στόλος, κατά το 1912, δεν εναυμάχησε με Τουρκικά πλοία, γερμανικής προελεύσεως;

»Όχι μόνον νουν τους έδωσαν οι Γερμανοί αλλά και όπλα…» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ

Το ίδιο «παιχνίδι» συνεχίζεται στις ημέρες μας με τα υποθαλάσσια κοιτάσματα, τα οποία Γερμανοί και Τούρκοι θέλουν να αρπάξουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί είναι ενεργειακά «στεγνοί», για αυτό εξάρτησαν την ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Τώρα που οι Ρώσοι τέθηκαν εκτός, τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, όπως διαβεβαιώνουν και οι Αμερικανοί, είναι η εναλλακτική ενεργειακή δεξαμενή της Ευρώπης, ωστόσο, οι Γερμανοί ΔΕΝ αντέχουν ούτε στην ιδέα τα κοιτάσματα να ελέγχονται από Έλληνες και Ισραηλινούς.

Γι’ αυτό Θέλουν τους Τούρκους »μπροστινούς» για να έχουν από πίσω τους οι Γερμανοί τον έλεγχο των κοιτασμάτων.

Ελλάδα και Ισραήλ είναι ΙΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συμμαχία πρωτίστως.

Για αυτό συγκρατήστε ότι οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές, η Χαμάς δηλαδή, εκτελεί τουρκικό σχέδιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πάντα υπό γερμανική καθοδήγηση.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η γερμανική Deutsche Bank, η ίδια τράπεζα που χρηματοδότησε τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Άσίας, ανήκει στο Κατάρ και δεν είναι η μόνη στρατηγική γερμανική επιχείρηση που ανήκει στο Κατάρ.

Το Κατάρ όμως είναι το πάμπλουτο αραβικό κρατίδιο του Κόλπου, γνωστό ως ταμείο, δηλαδή χρηματοδότης των τζιχαντιστών του Ιράκ, της Συρίας και της Λιβύης, της Χαμάς και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και βεβαίως και της Τουρκίας.

Προς μεγάλη απογοήτευση των ισλαμιστών νεο-οθωμανών εθνοϊσλαμιστών και των εγχώριων φιλογερμανών «εκσυγχρονιστών», δηλαδή των κοτζαμπάσηδων και των γερμανοτσολιάδων, οι πατριωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, σύμμαχοι με το Ισραήλ και με τα Αρχαία Έθνη της Ανατολικής Μεσογείου και στην παράταξη των Ναυτικών Δυνάμεων της Δύσης, γνωρίζουν τους σχεδιασμούς Ούννων και τουρκικής ορδής γενίτσαρων και της εγχώριας πέμπτης φάλαγγας των ευρωλιγούρηδων τζιτζιφιόγκων φιλογερμανών «εκσυγχρονιστών», «μεταρρυθμιστών» και «φιλελέδων».

Σχετικά άρθρα