Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα φτιάχνει “anti-drone” θόλο τεσσάρων επιπέδων» – Η Γερμανία να πει στην Τουρκία ότι, «τα όπλα (της) δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται εναντίον συμμάχου του ΝΑΤΟ»

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα φτιάχνει “anti-drone” θόλο τεσσάρων επιπέδων» – Η Γερμανία να πει στην Τουρκία ότι, «τα όπλα (της) δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται εναντίον συμμάχου του ΝΑΤΟ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε με σαφήνεια, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συζήτησης στη ΔΕΘ, σε εθνικά αμυντικά θέματα όπως ο σχεδιαζόμενος αντι-ντρόουν θόλος της χώρας μας και τα οικονομικά εμπόδια της ΕΕ στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων, το Σάββατο 7/9/2024 στο OT Forum στην 88η ΔΕΘ με τους δημοσιογράφους Αλεξάνδρα Φωτάκη, Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη, ότι:

🔹Η Ελλάδα φτιάχνει έναν «anti-drone» θόλο τεσσάρων επιπέδων.

Από τα τέσσερα επίπεδα, μόνο ένα επίπεδο αποτελείται από μηχανήματα που έχουμε αγοράσει και κάποια στιγμή στο βάθος χρόνου θα έχουμε κι εκεί παραγωγή.

Τα άλλα τρία επίπεδα δημιουργούνται από τη συνεργασία του ΕΛΚΑΚ με την ΕΑΒ, ώστε να μπορέσει η χώρα να έχει ένα πάρα πολύ εξελιγμένο, να μην πω το πιο εξελιγμένο, σύστημα στον κόσμο.

Τέσσερα επίπεδα «anti-drone» δεν υπάρχουν σε πολλές χώρες.

🔹Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά με την Ε.Ε.

Είναι ψευδεπίγραφο να ζητά την αύξηση των αμυντικών δαπανών όταν συνεχίζει και τα υπολογίζει στο έλλειμμα και στο χρέος.

🔹Ζήτησα από την τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ, τη φίλη μας, εταίρο μας στην Ευρώπη και Σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Γερμανία να πει αυτό που ορθά ελέχθη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι τα όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται εναντίον συμμάχου χώρας του ΝΑΤΟ.

Και ας το πει και για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, δεν μας πειράζει καθόλου.

🔹Έχουμε 166 εκατομμύρια ευρώ σε ερευνητικά προγράμματα, τα οποία είναι αντίστοιχα ερωτημάτων που η Διεύθυνση Καινοτομίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει θέσει προς το ΕΛΚΑΚ.

Πιστεύω και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως, ότι σε ελάχιστα χρόνια θα έχουμε δει μια πολύ μεγάλη μεταβολή σε αυτό τον χώρο.

Σχετικά άρθρα