Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ψαρεύουν παράνομα εντός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ υδάτων, καταγγέλλει ο Παρασκευαΐδης

Οι Τούρκοι ψαρεύουν παράνομα εντός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ υδάτων, καταγγέλλει ο Παρασκευαΐδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αλιευτικό, Βίντεο, Ελληνικά Νησιά, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Κίνημα Αλλαγής, Λέσβος, Νησιά Αιγαίου, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Παράκτιοι Αλιείς, ΠΑΣΟΚ, Σάμος, Τουρκία, Τούρκοι,

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εγκαλεί την Κυβέρνηση για ανοχή στην προκλητική και παράνομη Αλιευτική δραστηριότητα εντός των χωρικών υδάτων, που λαμβάνει χώρα στη Λέσβο και όλο το Αιγαίο

Με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, εγκαλεί την Κυβέρνηση για ανοχή στην προκλητική και παράνομη αλιευτική δραστηριότητα εντός των χωρικών υδάτων, που λαμβάνει χώρα στη Λέσβο και όλο το Αιγαίο, σύμφωνα με διαμαρτυρίες Ελλήνων ψαράδων, που βλέπουν τα Τουρκικά αλιευτικά σκάφη αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Ο Παρασκευαΐδης ζητά άμεσα την προστασία του αλιευτικού πλούτου του Αιγαίου, την εφαρμογή των νόμων του κράτους, την Σύλληψη και κατάσχεση κάθε ξένου αλιευτικού, που εισέρχεται και ψαρεύει παράνομα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:

Ανάστατοι και εξοργισμένοι είναι οι Έλληνες ψαράδες του Αιγαίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες τους, δημοσιευμάτων ηλεκτρονικών ιστοσελίδων, αλλά και βιντεοντοκουμέντων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, λαμβάνει χώρα μια εκτεταμένης κλίμακας αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από τον Τουρκικό Αλιευτικό στόλο, ο οποίος εισέρχεται και αλιεύει παράνομα και προκλητικά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει Αποτροπή από τις Ελληνικές Λιμενικές Αρχές, κλέβοντας στην κυριολεξία τον Εθνικό Αλιευτικό Πλούτο, αλλά και καταστρέφοντας το οικοσύστημα της παράκτιας αλιευτικής ζώνης, αφού ψαρεύουν και πλησιέστερα των 3 μιλίων από τις Ελληνικές ακτές.

Οι Ελληνικές Ανεμότρατες την περίοδο αυτή είναι εκτός δραστηριότητας βάσει των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών νόμων, για την προστασία και τον πολλαπλασιασμό των αλιευμάτων.

Γίνονται κατανοητές, πιστεύω, οι καταστροφικές συνέπειες αυτής της Τουρκικής αλιευτικής πειρατείας.

Στη Λέσβο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της παράκτιας ζώνης και ψαράδων της περιοχής στον κόλπο Λαψάρνων Αντίσσης, Τουρκικό Αλιευτικό ψάρευε σε απόσταση 2 ν.μ. από την ακτή συστηματικά την 7η-8η-12η Αυγούστου 2024. Ανενόχλητο, από τις Ελληνικές Λιμενικές και άλλες Αρχές.

Αίσθηση προκάλεσε μια από τις παραπάνω ημερομηνίες, το γεγονός διέλευσης Ελληνικού περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα της παράνομης αλιείας, χωρίς να ζητήσει από το Τουρκικό σκάφος να εγκαταλείψει τα χωρικά μας ύδατα.

Την 11η Αυγούστου έξω από το Τάρτι Λέσβου, άλλο Τουρκικό αλιευτικό ανενόχλητο ψαρεύει 1 ν.μ. από την ακτή!!! σύμφωνα με βιντεοντοκουμέντο Ελλήνων Ψαράδων που επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Την ίδια περίοδο τα μεγάλα σκάφη του Λιμενικού Σώματος είναι ελλιμενισμένα στο Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Την 9η Αυγούστου 2024, στη Σάμο, Τουρκικά Αλιευτικά, ανενόχλητα και εκεί, σύμφωνα με άλλο βιντεοντοκουμέντο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ψαρεύουν στα 500 μέτρα από την Ελληνική ακτή, από Μαραθόκαμπο προς Σαμιοπούλα, εξευτελίζοντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.

Η ίδια προκλητική δραστηριότητα και στο Θρακικό Πέλαγος σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με επιπλέον καταστροφή αλιευτικών εργαλείων Ελλήνων ψαράδων εκεί και πρόκληση επιπλέον οικονομικής ζημιάς.

Όλη αυτή η παράνομη και προκλητική δραστηριότητα του Τουρκικού αλιευτικού στόλου εφέτος το 1ο 15ήμερο του Αυγούστου, παραπέμπει σε σχέδιο ευθείας αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, προβληματίζει κάθε νοήμονα νησιώτη και προκαλεί μείζονα ερωτηματικά η διαφαινόμενη ανοχή και γενικά η στάση του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος, που δεν καταφέρνει να αποτρέπει την Τουρκική πειρατεία αλλά και ούτε να εφαρμόζει το Νόμο, δηλαδή να συλλάβει και να κατασχέσει κάθε ξένο αλιευτικό, που ψαρεύει παράνομα στα Ελληνικά ύδατα.

Τα δορυφορικά πληροφοριακά συστήματα, σε συνδυασμό με τα συστήματα ραδιοεντοπισμού (RADAR) και παράκτιας επιτήρησης, δίνουν τη δυνατότητα Άμεσης αντίδρασης στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, στις περιπτώσεις παραβίασης των χωρικών μας υδάτων από Τούρκους Αλιείς.

Επειδή, η παραβίαση των χωρικών υδάτων των νησιών δεν είναι ανεκτή από τους κατοίκους τους.

Επειδή, η Κυβέρνηση και τα μέλη των Στρατιωτικών – Λιμενικών Αρχών, έχουν ορκιστεί επί τη αναλήψει των καθηκόντων τους, να τηρούν τους νόμους του κράτους και να υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Οι κκ Υπουργοί της Κυβέρνησης, αρμοδίως

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Γιατί δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι του Ελληνικού Κράτους και το Σύνταγμα της χώρας, στην προστασία των χωρικών μας υδάτων και του, εντός αυτών, Εθνικού Αλιευτικού πλούτου της χώρας;

Γιατί επιτρέπεται στις Τουρκικές Ανεμότρατες να λειτουργούν ως κοινοί πειρατές, που κλέβουν το ψωμί των Ελλήνων ψαράδων και να καταστρέφουν το οικοσύστημα της Εθνικής Παράκτιας Ζώνης;

Μήπως θυσιάζεται και ο αλιευτικός πλούτος των χωρικών μας υδάτων, στα «ήρεμα νερά» της Κυβερνητικής προπαγάνδας και στην διάσωση της «κουρελιασμένης», μετά το επεισόδιο της Κάσου, Ελληνοτουρκικής συμφωνίας των Αθηνών;

Προτίθεστε, επιτέλους, να εγκαταλείψετε την πολιτική της ήπιας διαχείρισης της Τουρκικής Αλιευτικής Πειρατείας, να συλλάβετε και να κατασχέσετε, όπως έχετε υποχρέωση, βάσει των νόμων του Κράτους, Τουρκικό Αλιευτικό που παράνομα ψαρεύει στα χωρικά ύδατα, όπως γινόταν στο παρελθόν με άλλες Ελληνικές Κυβερνήσεις, στέλνοντας ουσιαστικό μήνυμα, ότι δεν είναι ανεκτές τέτοιες πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα και να ενισχύσετε το φρόνημα των ακριτών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και το κύρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που προστατεύει αποτελεσματικά την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα;

Σχετικά άρθρα