Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ΑΟΖ

Βενιζέλος: Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κύπρος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τουρκία, Τρόικα,

“Το μεγάλο κεκτημένο της τριμερούς Διάσκεψης είναι η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει σε όλες τις χώρες της περιοχής να αποδεχθούν τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας και να ενεργούν στο πλαίσιό της” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου με την Αίγυπτο και την Κύπρο στο Κάιρο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συνάντηση του Καΐρου που εντάσσεται στην συστηματική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας τους τελευταίους 18 μήνες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όχι μόνο με την Αίγυπτο, αλλά με την Ιταλία, την Αλβανία.

“Υπάρχει η εκκρεμότητα της Λιβύης και φυσικά, υπάρχουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Όλα αυτά συγκροτούνται σε μία ενιαία πολιτική υπεράσπισης και αξιοποίησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό» συμπλήρωσε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όμως κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα της οικονομίας.

Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης “το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και την τρόικα” είναι “ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα παρουσιαστεί ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες. Αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι και εμείς υποβληθήκαμε στη μεγάλη πολιτική θυσία, ως πολιτικός χώρος, να υποστούμε ακρωτηριασμό της εκλογικής δύναμής μας χάριν του εθνικού συμφέροντος”.

Σχετικά άρθρα