Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος στον Παπούλια για τη συμμαχία με την Αίγυπτο

Ο Βενιζέλος στον Παπούλια για τη συμμαχία με την Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κάρολος Παπούλιας, Κύπρος, Τουρκία,

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφτεί το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 13:00, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το αντικείμενο της συνάντησης των δύο ανδρών θα είναι οι «τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». Αμέσως μετά, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για το ίδιο θέμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολούθησε την Παρασκευή και το Σάββατο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στη Λευκωσία και, έπειτα, στο Κάιρο. Έτσι πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των κομμάτων για τη Διακήρυξη του Καΐρου, η οποία προβλέπει την επιτάχυνση της οριοθέτησης των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, εκεί που δεν έχει οριοθετηθεί.

Για το θέμα αυτό είχε ερωτηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος είχε αναφερθεί στις ελληνικές επιδιώξεις και είχε σημειώσει: «κάνουμε ταυτόχρονα επαφές με την Αίγυπτο, επαφές με την Ιταλία, έχουμε την εκκρεμότητα με την Αλβανία, έχουμε παλαιά εκκρεμότητα, εδώ και χρόνια, με τη Λιβύη».

Είχε, επίσης, καλέσει την Τουρκία «να πάψει την προσβολή του Διεθνούς Δικαίου και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα