Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλαβάνη: Να ασχοληθεί με το Ελληνικό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βαλαβάνη: Να ασχοληθεί με το Ελληνικό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lamda Development, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ελληνικό, Νάντια Βαλαβάνη, ΣΥΡΙΖΑ,

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου στο ζήτημα του Ελληνικού ζητά εμμέσως πλην σαφώς η Νάντια Βαλαβάνη μετά την απόφαση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή τιμή αγοράς είναι στο 1/5 της πραγματικής αξίας με βάση τη σχετική μελέτη του ΤΕΕ.

Αναλυτικά η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη για το Ελληνικό:

«Το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε τελικά δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου, το οποίο αρχές Σεπτεμβρίου είχε θέσει σοβαρά θέματα παραβίασης της νομιμότητας, παρεμποδίζοντας έτσι την υπογραφή της Σύμβασης Πώλησης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού στην Εταιρεία Lamda Development.

Επαναλήφθηκε δηλ. τελικά ό,τι είχε συμβεί και στις περιπτώσεις εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ των 28 κτηρίων του Δημοσίου που «χαρίστηκαν» μέσω της διαδικασίας «sale & lease back» στα ξένα funds που κατέχουν πλέον τις κτηματικές εταιρείες Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties ή της Κασσιόπης/Ερημίτη στην Κέρκυρα στο αμερικάνικο fund NCH Capital.

Στην περίπτωση του Ελληνικού, όμως, προστέθηκε στα ενδιάμεσα η μελέτη επενδυτικής αξίας της περιοχής του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και της ακτής του Αγίου Κοσμά που εκπόνησε το ΤΕΕ – ο επίσημος θεσμικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου για τεχνικά θέματα, κι ας το έχει ξεχάσει εδώ και καιρό η Κυβέρνηση.

Η μελέτη του ΤΕΕ αποδεικνύει ότι η πραγματική σημερινή – υποβαθμισμένη – αξία του Ελληνικού φτάνει τα 3 δις.

Παίρνοντας υπόψη ότι το «τίμημα» θα καταβληθεί σε δόσεις, η Lamda Development αγοράζει σήμερα το Ελληνικό στο 1/5 αυτής της αξίας.

Θα επαναλάβω το ερώτημα που είχα θέσει στις 31-10-2014, όταν είχε μόλις δημοσιοποιηθεί η μελέτη του ΤΕΕ: Μήπως ήρθε η ώρα ν’ ασχοληθεί με το Ελληνικό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Εξακολουθούμε ν’ αναμένουμε.»

Σχετικά άρθρα