Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ντροπή! Τουρκική λάσπη στον Νίκο Δένδια κι από τον «Εθνικό Κήρυκα» – Δεν υπάρχει πάτος

Ντροπή! Τουρκική λάσπη στον Νίκο Δένδια κι από τον «Εθνικό Κήρυκα» – Δεν υπάρχει πάτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Διαματάρης, Ελληνική Ομογένεια, Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Η «εκσυγχρονιστική» αυλή είναι άνθρωποι ανασφαλείς. Η ανασφάλεια οδηγεί σε ποταπές οδούς, όπως δειλία, κατευνασμό, αναίσχυντη μικροπολιτική ίντριγκα, συμπεριφορές δηλαδή που ταιριάζουν σε ανθρωπάκια κι όχι σε άνδρες, σε παραγοντίσκους κι όχι σε πολιτικά όντα, δηλαδή σε επαρχιώτικη κουτοπονηριά κι όχι αστική ευγένεια.

Πολλά παραδείγματα θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς για τεκμηρίωση του άνωθεν ισχυρισμού.

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα ένα άρθρο/άποψη στον ομογενειακό «Εθνικό Κήρυκα», που απροκάλυπτα υιοθετεί την τουρκική λάσπη στον Νίκο Δένδια.

Βέβαια αυτή η συμπεριφορά του «Εθνικού Κήρυκα» δεν ξαφνιάζει κανέναν.

Στο παρελθόν το «αφεντικό» της ίδιας εφημερίδας είχε επιτεθεί στον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επειδή προφανώς κάποιος «ανασφαλής» και άρα «φοβικός» θεώρησε τον εξαίρετο Αμερικανό διπλωμάτη «φιλοσυριζαίο».

Το Tribune τότε υπερασπίστηκε την τιμή της Ελλάδας και κατακεραύνωσε τους φοβικούς – ανασφαλείς συκοφάντες [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ], που για χάρη της μικροπολιτικής τους δεν υπολογίζουν ούτε εθνικά συμφέροντα, ούτε εξωτερική πολιτική, παρά μόνο πώς θα ικανοποιήσουν την ακόρεστη άλογη κοτζαμπάσικη πείνα τους για εξουσία.

Υπάρχει ένας ασφαλής κανόνας στη δημοσιογραφία: Ποτέ να μην υιοθετούνται αλλότριοι ισχυρισμοί, δηλαδή των εχθρών της πατρίδας. Ψιλά γράμματα για τα «Αμερικανάκια» του «Εθνικού Κήρυκα»; Από ό,τι φαίνεται μάλλον ναι, διότι δημοσιογράφος με «τσίπα» ποτέ δεν θα έγραφε ότι μάλλον οι Τούρκοι έχουν δίκιο και μάλιστα για φερόμενο εσωκομματικό μικροπολιτικό θέμα.

Και τι αλήθεια νομίζουν αυτοί οι «εξυπνάκηδες»; Ότι δικαιώνοντας την τουρκική λάσπη «μειώνουν» τον Νίκο Δένδια; Ή ότι πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τον εξυψώνουν ακόμα περισσότερο στις ψυχές και στα μυαλά του πολλάκις ντροπιασμένου ελληνικού λαού;

Αλλά από τέτοιους «εμιγκρέδες» δημοσιογραφούντες κατσαπλιάδες, που δεν έχουν πρόβλημα να «συμμαχήσουν» ακόμα και με τον διάολο για τα μικροπολιτικά τους οφέλη, αλήθεια, τι να πει κανείς άλλο παρά από «ντροπή και ξεφτίλα».

Κάτι τέτοιες απόψεις, δειλές κι ανάξιες, μας κατάντησαν τους Έλληνες, από εκεί που στέκαμε στην κορυφή της «τροφικής αλυσίδας», σήμερα να κυλιόμαστε ως ασπόνδυλα στον πάτο.

Ακολουθεί το εμετικό και ύπουλο σχόλιο του «Εθνικού Κήρυκα», επιπέδου μαθητευόμενου δημοσιογράφου, που με «επαρχιώτικούς ελιγμούς» και νηπιακά ρητορικά σχήματα υιοθετεί την τουρκική λάσπη για να πλήξει χαιρέκακα τον Νίκο Δένδια:

«Δεν είναι κακό να έχει ένας πολιτικός φιλοδοξίες και μάλιστα υψηλές, πολύ υψηλές. Αντίθετα, το θεωρώ καλό.

»Η φιλοδοξία σε παρακινεί συνεχώς να γίνεσαι καλύτερος, να μη βαλτώνεις.

»Αυτό βέβαια είναι άλλο, και είναι άλλο η φιλοδοξία να σε παροτρύνει συνεχώς να κινείσαι με ένα πριόνι στο χέρι για να πριονίζεις την καρέκλα του αρχηγού σου προκειμένου να του πάρεις εσύ τη θέση.

»Εδώ η κατάσταση γίνεται νοσηρή. Κανένας βέβαια δεν παραδέχεται ότι κυκλοφορεί με το πριόνι (σαν τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής) όσο φανερές και εξόφθαλμες και αν είναι οι ενέργειές του. Ολοι το κρύβουν αυτό. Δεν είναι σωστό να φαίνεται ότι προσπαθούν με δόλιο τρόπο να ανέλθουν.

»Τι να κάνεις όμως που μερικές φορές αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται με τίποτα.

»Τον Νίκο τον Δένδια για παράδειγμα τον πήραν μυρωδιά μέχρι και οι Τούρκοι.

»”Καλούμε τον Ελληνα Υπουργό Αμυνας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν κανένα αποτέλεσμα” αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ σε ανακοίνωσή του.

»Ασχετα αν αυτά που είπε ο Δένδιας για τον τουρκικό στρατό κατοχής στην Κύπρο είναι αληθή (μίλησε για “παράνομη, παντελώς αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολή”) και άρα η αντίδραση των Τούρκων είναι επιεικώς απαράδεκτη, το σχόλιο περί πολιτικής του καριέρας μόνο άστοχο δεν είναι. Και δεν είναι τυχαίο που ο Υπουργός Αμυνας στην άμεση αντίδρασή του (έβγαλε σχετική ανακοίνωση) δεν το σχολίασε καν».

Κι εάν δεν ξεράσατε ήδη από αυτόν τον οχετό, ας υπενθυμίσουμε με ένα παλιό άρθρο: Στο ΥΠΕΞ ο Αντώνης Διαματάρης – Ο ξάδελφος του Μητσοτάκη που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη μπροστά στην Τουρκία

Ο κ. Διαματάρης είναι το αφεντικό του «Εθνικού Κήρυκα». Γιατί άραγε έχουμε πάψει να ξαφνιαζόμαστε σε αυτή τη χώρα; Τους λείπει μάλλον η φαντασία; Η απλά τους λείπει το μυαλό κι εμείς τους πήραμε είδηση, τους «τενεκέδες ξεγάνωτους», έτσι για να θυμηθούμε και μια αγαπημένη φράση του μακαρίτη Γιαννόπουλου.

Σχετικά άρθρα