Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας πιστός στην ΑΡΧΑΙΑ εθνική γραμμή: «Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον» και με τα όπλα μας

Ο Νίκος Δένδιας πιστός στην ΑΡΧΑΙΑ εθνική γραμμή: «Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον» και με τα όπλα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ηχηρός και σθεναρός ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο και όλους τους Έλληνες ότι η μητέρα Ελλάδα θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της θυγατέρας της Κύπρου.

Και αυτή η ισχυρή στάση, ορθή επί της αρχής και σε κάθε περίπτωση ή ιστορική εποχή, τώρα έχει και ειδική επίκαιρη σημασία λόγω τις προαναγγελθείσας ολοκληρωτικής εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, μιας κίνησης που απηχεί στον τουρκικό Όρκο του Έθνους και είναι βέβαιο ότι προβλέπει στη συνέχεια και ολοκληρωτική κατάκτηση της Κύπρου από τη νεο-οθωμανική ορδή.

Από την Εποχή του Χαλκού, από όταν δηλαδή οι Έλληνες «Μυκηναίοι» πρωτοαποικίσαμε την Κύπρο πριν 3.500 χρόνια, είχαμε βαθιά γνώση, ως ναυτικό και εμπορικό έθνος, ότι η Κύπρος ήταν τεράστιας στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο των εμπορικών οδών της Ανατολικής Μεσογείου και των ακτών της Συρίας και της Αιγύπτου.

Για αυτό και δώσαμε σκληρούς πολέμους για την πληρη ελληνοποίηση του νησιού αλλά και οι βάρβαροι Ασιανοί δεσπότες, όπως Ασσύριοι, Πέρσες κι άλλοι, επιθυμούσαν επίσης την κατοχή της.

Η σημασία της Κύπρου για τους Έλληνες ήταν πάντα τόσο μεγάλη που ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα έτος μετά τη νίκη στη μάχη της Μυκάλης (479 π.Χ.), όταν οι ελληνικές δυνάμεις ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους έναντι των Περσών, το 478 π.Χ. στάλθηκαν περίπου 50 πλοία υπό την ηγεσία του Σπαρτιάτη αρχηγού Παυσανία, ο οποίος ήταν αρχηγός των Ελλήνων στην μάχη των Πλαταιών. Δυο ακόμη σημαίνοντα πρόσωπα που συνόδευσαν τον Παυσανία, ήταν οι Αθηναίοι στρατηγοί, Αριστείδης και Κίμων.

Οι δυνάμεις αυτές κατόρθωσαν να απελευθερώσουν τις περισσότερες κυπριακές πόλεις με την βοήθεια των Κυπρίων.

Ο στόχος των Ελλήνων της μητέρας πατρίδας τότε ήταν ύψιστης στρατηγικής σημασίας: Η απελευθέρωση των Κυπρίων από την εξ ανατολών δεσποτεία και ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ίδια στρατηγική σημασία υφίσταται αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα.

Επίσης, οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι η Κύπρος αποτελεί μεταξύ άλλων και τη «γέφυρά» μας με τους Έλληνες της Συρίας και του Λιβάνου, ακόμα 1,3 εκατ. συμπατριώτες μας, έναν «ξεχασμένο» ελληνικό πληθυσμό, που δυνητικά αποτελεί το ασφαλέστερο προγεφύρωμα της Δύσης στο Λεβάντε.

Γιατί η Κύπρος πρέπει να μείνει ελληνική

Άρα, η Κύπρος πρέπει να μείνει ελληνική όχι από κάποιο καπρίτσιο, αλλά, ως η τελευταία ζώσα κι ακμάζουσα ελληνική αποικία και πλέον ένα δεύτερο ελληνικό κράτος, είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του ελληνικού έθνους και κλειδί για την ασφάλεια της Δύσης, που απειλείται από την επιθετικότητα του τζιχαντιστικού νεοθωμανισμού, που είναι έτοιμος να επιτεθεί από την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο και του ιρανικού (περσικού) ιμπεριαλισμού από τον Λίβανο.

Επίσης -και να μην το υποτιμούμε- η Κύπρος μας, η ελληνική Κύπρος, είναι η τελευταία ελπίδα του Ισραήλ.

Βεβαίως η Κύπρος και τα πλούσια υποθαλάσσια κοιτάσματά της είναι ασφαλής εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο μετά τη διακοπή του ρωσικού αλλά και πεδίο ειρήνης και συνάντησης μεταξύ Δύσης και κοσμικών ή δυτικότροπων αραβικών καθεστώτων.

Αν οι Έλληνες χάσουν τον έλεγχο της Κύπρου δεν θα είναι απλά μία τραγωδία για το ελληνικό έθνος αλλά και για Ισραηλινούς και Άραβες.

Ποιοι μόνο θα ωφεληθούν από μια ελληνική ήττα; Οι Νεο-Οθωμανοί και οι Νεο-Περσιανοί, δηλαδή οι ορκισμένοι εχθροί της Δύσης και φίλοι της πουτινικής Ρωσίας

Στην Ουάσιγκτον οφείλουν να συνειδητοποιήσουν δίχως αυταπάτες τα συμφέροντά τους, που ταυτίζονται με τα ελληνικά και ισραηλινά και να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες εξισορρόπησης με την τζιχαντιστική νεο-οθωμανική ορδή.

Οι τζιχαντιστές του Ερντογάν, που υποκρίνονται τους συμμάχους της Δύσης, εκμεταλλεύονται τις αμερικανικές προσπάθειες για εξισορρόπηση στην περιοχή όχι για χάρη της ειρήνης, ή από κάποιο κεκτημένης ταχύτητας ανατολίτικο παζάρι, αλλά για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να νιώσουν αρκετά ισχυροί για να εξαπολύσουν την απολίτιστη βαρβαρότητά τους.

Ο Νίκος Δένδιας δεν έχει ψευδαισθήσεις

Αυτή είναι η ανάγνωση της ιστορίας και του μεγάλου χάρτη.

Κι ο Νίκος Δένδιας έχει αποδείξει -όπως και στα ζητήματα της Λιβύης, αλλά και του Λιβάνου κι αλλού- ότι μπορεί να διαβάζει την πραγματικότητα δίχως προφάσεις, αλλότριες προθυμίες, «εκσυγχρονιστικές» ψευδαισθήσεις και φαντασιοπληξίες ή ευσεβείς πόθους.

Γι’ αυτό και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Γεώργιο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Λευκωσίας, διαμήνυσε την αρχαία και πάγια εθνική γραμμή: Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Λευκωσία, Κωστή Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Είναι μια θλιβερή πράγματι επέτειος. Πραξικοπήματα γίνονται παντού, αλλά σε χώρους όπως είναι η Κύπρος, που μας κυκλώνουν εχθροί πολυάριθμοι και πιο δυνατοί από εμάς, κάθε κατάλυση της Δημοκρατίας έχει πολλές, μεγάλες συνέπειες και τις συνέπειες αυτές τις ζούμε ακόμα, την τουρκοποίησιν του τόπου μας».

«Για αυτό και νοιώθουμε ιδιαίτερη ευχαρίστηση, το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος έρχεται αυτήν την ημέρα να μας πει ότι εκείνοι που διενήργησαν το πραξικόπημα δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε με τον ελληνισμό, μιλούσαν απλώς ελληνικά και ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα μας.

»Είμαστε τμήμα του έθνους και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις κινήσεις μας», κατέληξε.

«Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον.

»Για τον ελληνισμό, για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Κύπρος κείται πλησίον», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που πενήντα χρόνια μετά το χουντικό πραξικόπημα, που απετέλεσε την κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν έχουν αρθεί οι συνέπειες αυτής της παράνομης, παντελώς αντίθετης με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολής.

»Είμαστε στη Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πόλη, ενάντια στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου, ενάντια στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα @PalmasVasilis στη Λευκωσία, 50 χρόνια από το εγκληματικό χουντικό πραξικόπημα. »

»Συζητήσαμε μεταξύ άλλων για:

»- Περαιτέρω εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου

«- Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα

»- Επιχείρηση ΑSPIDES – Σχέδιο AMALTHEA

»- Αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας

»- Ανάδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου Ελλάδας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο

»- Ατζέντα 2030 και συμμετοχή Κυπριακής Δημοκρατίας στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας».

«Έγινα δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία από τον φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη Christodulides.

»Τον ενημέρωσα για την «Ατζέντα 2030» για τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς μου».

Σχετικά άρθρα