Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης για ΦΠΑ 24% στον καφέ: «Ακρίβεια = Μητσοτάκης, έμμεσοι φόροι = Μητσοτάκης»

Κασσελάκης για ΦΠΑ 24% στον καφέ: «Ακρίβεια = Μητσοτάκης, έμμεσοι φόροι = Μητσοτάκης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βίντεο, Καφές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ρωμανός, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ στο 24% καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μέσω βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Tik Tok.

«Νομίζω ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός», σχολιάζει ο κ. Κασσελάκης και στο βίντεο προβάλλονται παραπομπές σε παλιότερα δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στον καφέ.

«Να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας», σημειώνει ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη:

@skasselakis

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Απάντηση στο βίντεο Κασσελάκη από Ρωμανό

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά μέσω δήλωσής του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, της οποίας ο τίτλος είναι:

«Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον κ. Κασσελάκη».

«Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα.

»Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων.

»Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ.

»Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας», αναφέρει ο κ. Ρωμανός.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι «η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων.

»Μονιμοποίησε επίσης τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών.

»Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ: «Επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών.

»Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

»Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας».

Σχετικά άρθρα