Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας έδειξε στον Ζοζέπ Μπορέλ πώς οι Έλληνες προστατεύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα

Ο Νίκος Δένδιας έδειξε στον Ζοζέπ Μπορέλ πώς οι Έλληνες προστατεύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδες (Αspides) - Ναυτική Επιχείρηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζοζέπ Μπορέλ, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα Ψαρά (Φ/Γ Ψαρά F-454),

Στο Ελληνικό Στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» στη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας με τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λάρισα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ ενημερώθηκε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση συνοδείας και προστασίας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο του Άντεν.

Οι δύο πολιτικοί συνοδεύονταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα.

Το Σάββατο 6/7 θα επισκεφθούν τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, «ΨΑΡΑ» που εντάχθηκε -μετά τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ»- στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στο λιμάνι του Τζιμπουτί, όπου «δένει» για ανεφοδιασμό, όπως προανήγγειλε ο ΥΕΘΑ στο πλαίσιο του Economist.

Ήταν κάτι που ούτως η άλλως είχε δηλώσει ο Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στα 195 μέλη της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» κατά τον απόπλου από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας ότι πρόκειται να τους επισκεφθεί στην Αφρική αφότου «λάβουν τα ηνία».

Η τελευταία συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες τον Μάϊο όπου συνομίλησαν για θέματα πολιτικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ άλλωστε –του οποίου η θητεία βρίσκεται προς τη λήξη- ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να διαθέσει το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ στη Λάρισα, ως Στρατηγείο της Επιχείρησης και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απόφαση που έγινε δεκτή ομόφωνα από τις Βρυξέλλες.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΨΑΡΑ» επιχειρεί στην «πολεμική ζώνη» μαζί με πολεμικά πλοία από Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία αλλά και με τη Γερμανία που θα ενταχθεί –εκ νέου- τον Αύγουστο και αναμένεται να επιστρέψει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ενώ μετά την αλλαγή σκυτάλης την εν πλω διοίκηση έχει αναλάβει η Ολλανδία.

Σχετικά άρθρα