Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκαταλείπει ο Γκρίνμπεργκ τον Μητσοτάκη – Τέλος η συνεργασία τους

Εγκαταλείπει ο Γκρίνμπεργκ τον Μητσοτάκη – Τέλος η συνεργασία τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Παύλος Μαρινάκης,

Ο Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ, ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος που παρουσιαζόταν ως ο γκουρού – «μάγος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Μαξίμου.

Την είδηση της αποχώρησης του Γκρίνμπεργκ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το από ποιον πληρώνεται και ποια μπορεί να είναι «η σύγχρονη ελληνική θεότητα και όχι από τη φτωχή και ταπεινή ΝΔ» που τον πληρώνει όπως είχε αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή».

«Ο κ. Γκρίνμπεργκ, ήταν με σύμβαση η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου με τη ΝΔ και πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία», ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ξεκαθάρισε εάν η διακοπή της συνεργασίας γίνεται με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή με πρωτοβουλία του Αμερικανού επικοινωνιολόγου.

Πάντως, όταν έχεις όλον τον Τύπο «δικό σου» και δεν υπάρχουν ηχηρές φωνές αμφισβήτησης, μπορείς πολύ εύκολα να παριστάνεις τον «μάγο» της επικοινωνίας εκ του ασφαλούς.

Με ενάντιο το μιντιακό σύστημα κρίνονται οι «μάγοι».

Η «σύγχρονη ελληνική θεότητα» που πληρώνει τις υπηρεσίες του Αμερικανού στον Μητσοτάκη

Αποθεωτικό άρθρο – πορτραίτο για τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ, δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» τη Δευτέρα (10/6).

Στο άρθρο παρουσιάζεται η πορεία του, οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει σε πολιτικούς στο εξωτερικό καθώς και οι επιτυχίες του.

Μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε ότι η πρώτη που δέχθηκε τις επικοινωνιακές συμβουλές του Γκρίνμπεργκ ήταν το 2004 η Γιάννα Αγγελοπούλου και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ίσως ο πρώτος αρχηγός κεντροδεξιού κόμματος με τον οποίο συνεργάστηκε».

Δύο αναφορές, όμως, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχετίζονται με το από ποιον πληρώνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ.

Ερώτημα που Μαξίμου και ΝΔ αποφεύγουν επί της ουσίας να απαντήσουν, λέγοντας πότε ότι προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πότε ότι τις προσφέρει επί πληρωμή και μάλιστα υπάρχουν και οι σχετικές συμβάσεις.

Η πρώτη αναφορά στο άρθρο της εφημερίδας είναι από τις επίσημες πηγές κυβέρνησης – ΝΔ που ισχυρίζονται ότι ο Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ «αμισθί βοηθάει τη Ν.Δ».

Η δεύτερη αναφορά, αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων καθώς στο άρθρο αναφέρεται ότι:

«…αξίζει με το παραπάνω την αμοιβή του, η οποία δεν είναι απλώς υλική, αλλά υπερβαίνει τη φθαρτότητα των ευρώ που θρυλείται ότι αποδέχεται ή δεν αποδέχεται ως δωρεά από σύγχρονη ελληνική θεότητα – και όχι από τη φτωχή και ταπεινή Ν.Δ».

Και το άρθρο κλείνει και πάλι με αναφορά στην αμοιβή του Γκρίνμπεργκ, αναφορά που εάν το άρθρο δεν ήταν αποθεωτικό για τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για τρολάρισμα.

«Η πιο στέρεα αμοιβή του είναι ότι ως οπαδός της περιπατητικής σχολής μπορεί να ατενίζει τον Παρθενώνα από την Αρχαία Αγορά χωρίς να τον αναγνωρίζει κανείς, ικανοποιημένος από τη σκέψη ότι εκείνος, ένα φτωχαδάκι από το Αμέρικα που έμαθε να αφουγκράζεται τους φτωχούς όσο κανείς, βάζει ένα μικρό μαθηματικό λιθαράκι στη σύγχρονη περιπέτεια της αρχαιότερης δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα