Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνική ομολογία Σκυλακάκη για την ανικανότητα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο ρεύμα

Κυνική ομολογία Σκυλακάκη για την ανικανότητα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Σε μια κυνική ομολογία της ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προστατέψει τους καταναλωτές από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, προέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Με αφορμή τις υπέρογκες ανατιμήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι στα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο, ο κ. Σκυλακάκης το μόνο που έκανε είναι να προτρέψει τους καταναλωτές να αλλάξουν εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας εφόσον αυτή που έχουν έχει προχωρήσει σε υπερβολικές αυξήσεις.

Μάλιστα για να καλύψει όσο μπορεί την ανικανότητα της κυβέρνησης να σταματήσει την αφαίμαξη των καταναλωτών, ο υπουργός Ενέργειας ισχυρίστηκε ότι η μέση τιμή για τον τρέχοντα μήνα (14 σεντς ανά κιλοβατώρα) είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο ενώ μπορεί να βρει κανείς τιμές στο «πράσινο» τιμολόγιο κάτω από τα 12 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Σκυλακάκης απέδωσε τις αυξήσεις στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και στη μειωμένη συμμετοχή των ΑΠΕ στην κάλυψη του φορτίου.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι καταναλωτές είναι να αλλάξουν τους παρόχους που βάζουν υψηλές τιμές.

»Εγώ ο ίδιος το έκανα σήμερα το πρωί, διότι θεωρώ ότι ο δικός μου πάροχος έκανε υπερβολικές αυξήσεις πέραν της αύξησης της τιμής της χονδρικής.

»Δεν θα αλλάξω χρώμα τιμολογίου γιατί με το πράσινο τιμολόγιο ξέρω ποιος είναι φθηνός.

»Και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι αυτοί που έκαναν εκστρατεία λέγοντας “ελάτε στο φθηνό”, ξαφνικά το ακρίβυναν».

Σχετικά άρθρα