Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης: «Στόχος μας η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα»

Κασσελάκης: «Στόχος μας η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωεκλογές 2024, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Στόχος μας είναι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» και προσθέτει:

«Στη χώρα μας, αυτό που κρίνεται είναι αν η εκλογική φθορά της ΝΔ θα μεταφραστεί στο άνοιγμα του δρόμου για την πολιτική αλλαγή.

»Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως προσθέτει: «Για να πετύχουμε το στόχο μας, ξεκινήσαμε να χτίζουμε μια μεγάλη, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία στη βάση των προτάσεών μας για τη φορολογία, τα εισοδήματα, την ακρίβεια, τη στέγαση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου.

»Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, πρέπει πρωτίστως οι προοδευτικοί και δημοκράτες συμπολίτες μας να απορρίψουν την αποχή και να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, ώστε να τελειώσουμε με την αλαζονεία του 41%».

Συμπληρώνει ότι «Στόχος μας είναι να τελειώσει η αποκρουστική αλαζονεία του 41%.

»Όσο χαμηλότερα πέσει η ΝΔ, τόσο το καλύτερο για την κοινωνική πλειοψηφία, που συμπιέζεται μεταξύ μηδαμινής αγοραστικής δύναμης και ακραίας αύξησης του κόστους διαβίωσης.

»Μια μεγάλη πτώση της ΝΔ σε συνδυασμό με αποφασιστική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφώσει νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα.

»Μέχρι πριν λίγους μήνες οι περισσότεροι μας θεωρούσαν τελειωμένους.

»Όχι μόνο διαψεύσαμε τις εκτιμήσεις και τους ευσεβείς πόθους κάποιων, αλλά σήμερα δίνουμε τη μάχη ακόμη και για να υπερβούμε το 20%.

»Σε κάθε περίπτωση, μελετούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά η ετυμηγορία γίνεται στην κάλπη».

Για το αν έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Ίδιο κόμμα σε αξίες, ιδανικά και ιδεολογία. Αλλά και κόμμα απαλλαγμένο από ιδεοληψίες και τοξικές συμπεριφορές που έδιωχναν από κοντά μας κόσμο, αντί να τον φέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

»Θέλουμε την ώθηση του προοδευτική κόσμου, για να πάμε το φθινόπωρο σε ένα πολύ σημαντικό καταστατικό συνέδριο, όπου θα συναποφασίσουμε για το νέο μοντέλο συμμετοχικού κόμματος που θέλουμε να φτιάξουμε».

Διευκρινίζει ότι «παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και ταυτόχρονα παίζουμε το ρόλο της γέφυρας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους.

»Είμαστε η σύγχρονη, πατριωτική, Αριστερά που θέλει και μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο για το κοινό καλό».

Επαναλαμβάνει το άνοιγμα σε στελέχη του προοδευτικού χώρου λέγοντας:

«Σε αυτό το τραπέζι διαλόγου και κοινής δράσης θα υπάρχει πάντα θέση για μέλη και στελέχη προοδευτικών κομμάτων που θέλουν να συμβάλουν στην κοινή υπόθεση της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής.

»Βάσει αυτής της συμμαχίας θα είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που χτίζουμε μέρα με τη μέρα, εμπλουτισμένο από χρήσιμες προτάσεις του προοδευτικού κόσμου».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέο σχήμα απαντά:

«Δεν υπάρχει νέο σχήμα ούτε ερωτήματα περί ηγεσίας. Δεν θα ξαναπέσουμε στην παγίδα των τελευταίων εκλογών, όπου αντί να παρουσιάζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αναλωθήκαμε να απαντάμε στο αν θα πείσουμε τον κ. Ανδρουλάκη να συνεργαστούμε.

»Σας είπα ήδη: θέση στην κοινωνική μας συμμαχία έχουν όσοι και όσες θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην υπόθεση της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής. Όχι τα συμπληρώματα της δεξιάς πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Για την τετραήμερη εργασία αναφέρει:

«Η τεχνολογική εξέλιξη όντως επιτρέπει σήμερα να μειώσουμε τις ώρες και μέρες εργασίας και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε, ή/και αυξήσουμε, τις αποδοχές.

»Αν ο κόσμος μας δώσει λαϊκή εντολή για προοδευτική διακυβέρνηση, θα πορευθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση».

Για τα ελληνοτουρκικά αναφέρει: «Ανοικτές θύρες ελληνοτουρκικού και ευρωτουρκικού διαλόγου, βασισμένου όμως σε ένα σαφώς καθορισμένο πλαίσιο που οριοθετείται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

»Όχι αφωνία μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν και σίγουρα όχι σταδιακή διολίσθηση της ελληνικής κυβέρνησης στις τουρκικές θέσεις περί πολιτικής διαφοράς που επιλύεται σε διμερή διαπραγμάτευση, αντί της εθνικής μας θέσης που μιλά για επίλυση της νομικής διαφοράς περί καθορισμού υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

»Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς συνεχίζει την ΙΧ εξωτερική πολιτική εις βάρος του εθνικού συμφέροντος».

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα απαντά:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρώην πρωθυπουργός, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναδεικνύει εκ μέρους μας κορυφαία ζητήματα και παθογένειες της ευρωπαϊκής πολιτικής.

»Συνομιλώ μαζί του, ακούω τις πάντα ενδιαφέρουσες απόψεις του και μοιράζομαι τις δικές μου, στη βάση πάντα του αλληλοσεβασμού».

Σχετικά άρθρα