Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας ηχηρά διαμήνυσε σε πασάδες και εγχώριους κατευναστές: Η Ελλάδα έχει ΜΙΑ, μοναδική διαφορά με την Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας ηχηρά διαμήνυσε σε πασάδες και εγχώριους κατευναστές: Η Ελλάδα έχει ΜΙΑ, μοναδική διαφορά με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Σαφέστατος ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο «ΒΗΜΑ». Η Ελλάδα, είπε, έχει έχει ΜΙΑ, μοναδική διαφορά με την Τουρκία.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, πιστός στην εθνική γραμμή [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ], στέλνοντας έτσι καθαρό μήνυμα στους πασάδες της Άγκυρας και τους εγχώριους κατευναστές της «σημιτικής αυλής».

Ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ΒΗΜΑτος, εάν «Τα “νερά” με την Τουρκία μπορούν να παραμείνουν “ήρεμα” και σε βάθος χρόνου; Ή είναι απλώς ένα «διάλειμμα» σε ό,τι αφορά την τακτική της γείτονος;», απάντησε:

«Η Ελλάδα επιδιώκει παγίως την επίλυση της μοναδικής διαφοράς με την Τουρκία, για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

»Το γεγονός ότι υπάρχει ηρεμία αυτή τη στιγμή επί του πεδίου είναι πολύ θετικό.

»Τα τουρκικά συμφέροντα, κατά ορθή ανάλυση, θεωρώ ότι είναι απολύτως συμβατά με τα ελληνικά και μια ευρωπαϊκή Τουρκία συμφέρει και την Ελλάδα.

»Ωστόσο, η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας από την Τουρκία αλλά και η διατήρηση του Casus Belli υπονομεύουν την προοπτική γενικότερης εξομάλυνσης των σχέσεων μας, όπως και το γεγονός ότι διατηρούνται ανυπόστατα θέματα, όπως τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

»Θα ήταν ευχής έργον η ηγεσία της Τουρκίας να επιδείξει ευθυκρισία και βούληση για οριστική αλλαγή σελίδας.

»Αλλά όσο επιμένει η γειτονική χώρα στην αναθεωρητική λογική, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και να ενισχύσουμε τις αποτρεπτικές ικανότητες.

»Αυτό πράττουμε με την “Ατζέντα 2030”, με την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις μας περνούν σε μια νέα εποχή».

Σχετικά άρθρα