Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο ΕΟΤ για το πλάνο των Ολυμπιακών του Χίτλερ

Τι απαντά ο ΕΟΤ για το πλάνο των Ολυμπιακών του Χίτλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Βίντεο, ΕΟΤ, Ναζί, Όλγα Κεφαλογιάννη, Πάνος Λειβαδάς, Τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού,

Ερωτηματικά για την στάση του Guardian, που αποκάλυψε το θέμα αφήνει το ΕΟΤ με ανακοίνωσή του, μετά το θόρυβο ότι χρησιμοποιήθηκε πλάνο από την Ολυμπιάδα του Χίτλερ το 1936.

Στην ουσία του θέματος ο ΕΟΤ απαντά ότι το πλάνο αυτό το έχουν χρησιμοποιήσει και από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή!

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΤ:

«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ερωτήθηκε από τη Βρετανική εφημερίδα The Guardian για τη χρήση πλάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936.

Συμμεριζόμενος την κριτική και επιθυμώντας να αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν, ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων.

Να επισημανθεί ότι: όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και αφορά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, προέρχεται από το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο πλάνο χρησιμοποιήθηκε αυτούσιο.

Παράλληλα, πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 βρίσκονται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ως εκ τούτου και ανεξάρτητα από την άμεση αποκατάσταση του σφάλματος από πλευράς ΕΟΤ, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά τόσο για το συνεχιζόμενο θόρυβο, όσο και για την επιλεκτική ευαισθησία την οποία δείχνει η συγκεκριμένη εφημερίδα σε μια κομβική στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΤ, λαμβάνοντας υπόψη πάντα την κάθε καλόπιστη κριτική, θα συνεχίζει να εργάζεται για το καλό του ελληνικού τουρισμού».

Σχετικά άρθρα