Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Σουηδή υπ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων: Σταθεροποιητικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Ν/Α Μεσόγειο

Δένδιας σε Σουηδή υπ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων: Σταθεροποιητικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Ν/Α Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Σουηδία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Σουηδίας, Jessika Roswall, συναντήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν, ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της ΕΕ, ο οποίος θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας, (ΕΛΚΑΚ), που θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη των συνεργασιών των αμυντικών οικοσυστημάτων Ελλάδας-Σουηδίας.

Πιο αναλυτικά μεταξύ των δύο υπουργών συζητήθηκαν:

♦ Επιβεβαιώσαμε τη θέληση μας για στενή συνεργασία στον τομέα Άμυνας και Ασφαλείας στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και εντός του ΝΑΤΟ.

♦ Συζητήσαμε για την Ουκρανία όπου τόνισα την ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της.

♦ Υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας για την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

♦ Αναφέρθηκα στην Επιχείρηση της ΕΕ ASPIDES, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

♦ Τόνισα την ανάγκη δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της ΕΕ, ο οποίος θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ.

♦ Ενημέρωσα για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας, που θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη των συνεργασιών των αμυντικών οικοσυστημάτων των χωρών μας.

Σχετικά άρθρα