Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Ήπειρος: Επίσκεψη Κασσελάκη σε μειονοτικό σχολείο: «Κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή»

Βόρεια Ήπειρος: Επίσκεψη Κασσελάκη σε μειονοτικό σχολείο: «Κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίσκεψη στις Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου στην Αλβανία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού σχολείου».

Όπως σημειώνεται, «στη συνάντηση με τους δασκάλους του σχολείου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, Ζήσο Λούτσιο, κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η ανάγκη στήριξης από την ελληνική Πολιτεία, αλλά και η φυγή των νέων από τα χωριά της περιοχής».

«”Ενώ διδάσκουμε ελληνική γεωγραφία, δεν έχουμε χάρτη γεωγραφίας” ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Λούτσιου, που ενημέρωσε παράλληλα ότι στο μειονοτικό σχολείο έχει πλέον εισαχθεί και η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη η ελληνική μειονοτική παιδεία», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Βασικό ζήτημα για μας, γιατί κι εγώ είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού απανταχού της υφηλίου, είναι να στηρίξουμε την παιδεία στην ελληνική εθνική μειονότητα, για να μπορέσει να διατηρηθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχετε κι εσείς ανταπόκριση από την ελληνική Πολιτεία όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

»Επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τη μειονότητα, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τους δασκάλους για το λειτούργημα που επιτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε επί ώρα σε εγκάρδιο κλίμα και με τους μαθητές του σχολείου, ρωτώντας τους για τα όνειρά τους και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, ενώ τους κάλεσε να τον επισκεφτούν στην Αθήνα», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

Ενημέρωση για τους πεσόντες του αλβανικού μετώπου

»Ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε αργότερα σε εκκλησία της περιοχής για τις διαδικασίες αναζήτησης, εκταφής και ταυτοποίησης των Ελλήνων πεσόντων κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.

»Με την ευκαιρία της παρουσίασης ανακτηθέντων οστών πεσόντα του ’40, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για ειρήνη, αναφερόμενος και στις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εκτός από πόσο υπερήφανος είμαι για τη χώρα μας, πρέπει να θυμόμαστε όλοι την ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας και ειρήνη στην Παλαιστίνη”».

Ο κ. Κασσελάκης είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης Δημήτρη Τόλη και τα μέλη της δημοτικής Αρχής, στο δημαρχείο του ομώνυμου δήμου.

Όπως σημειώνεται, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε από τον κ. Τόλη για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι πτυχές της ενίσχυσης της συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ιδίως σε θέματα πολιτικής προστασίας, εκπαίδευσης και οικονομικής ανάπτυξης».

«Ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής Αρχής για την αμέριστη στήριξή του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

»Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιηγήθηκε στο χωριό Γεωργουτσάτι, όπου και συναντήθηκε με φορείς και μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα