Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος από τις δηλώσεις του υφυπ. Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου – Μίλησε για «βιολογική βάση» στις γυναικοκτονίες – Τι απαντά (βίντεο)

Σάλος από τις δηλώσεις του υφυπ. Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου – Μίλησε για «βιολογική βάση» στις γυναικοκτονίες – Τι απαντά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιοι Ανάργυροι, Βίντεο, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Δολοφονίες, Κυριακή Γρίβα, Υπουργείο Υγείας,

Πρωτοφανείς δηλώσεις που προκαλούν αντιδράσεις έκανε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας για τις γυναικοκτονίες.

Μιλώντας στο Livemedia, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είχε μιλήσει για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μετά την πανδημία.

«Όταν κλείνεται κανείς δύο χρόνια μέσα, τα προβλήματα διογκώνονται. Για αυτό είχαμε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επειδή οι επιθετικοί χαρακτήρες δεν εκτονώνονται έξω, κλείνονται στο σπίτι και εκεί εκδηλώνουν την επιθετικότητά τους στις γυναίκες τους», είχε πει αρχικά.

«Και λέω συνειδητά στις γυναίκες τους γιατί σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή έμβιου όντος το αρσενικό είναι πάντα πιο επιθετικό, γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκησή της. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει, είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Άρα είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας πραγματικά έχει μια βιολογική βάση», υποστήριξε στη συνέχεια.

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ανέφερε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει» αυτή την επιθετικότητα.

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, δηλαδή να εξυπηρετεί τους σκοπούς της κοινωνίας, δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του υφυπουργού- που είναι ψυχίατρος- είχαν γίνει μόλις μία ημέρα μετά την άγρια γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και ήρθαν τώρα στο φως της δημοσιότητας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου – Να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει σε ανακοίνωση του:

«Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας». ​

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνει: «Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ».

ΠΑΣΟΚ: Αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες θέσεις

Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε και αυτό με τη σειρά του τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του υφυπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι οι θέσεις του είναι «αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες».

«Οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου “ότι η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά, δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων», επεσήμανε ο Θανάσης Γλαβίνας σε ανάρτηση.

«Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του υφυπουργού της», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Νέα Αριστερά: Η ΝΔ βασικός χορηγός της ακροδεξιάς

«Ο κ. Βαρτζόπουλος εκτός από υφυπουργός Υγείας είναι και ψυχίατρος. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του που αναπαράχθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο δεν μπορεί να του ξέφυγαν, να συνιστούν μια επιπόλαιη διατύπωση», σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

Και προσθέτει: «Ο κ. Βαρτζόπουλος ξεδιπλώνει ένα ανατριχιαστικό θεωρητικό κατασκεύασμα βασισμένο στον βιολογισμό. Αναγνωρίζει βιολογικά αίτια στην επιθετικότητα, στην κατανομή των ρόλων μεταξύ των φύλων – ο άνδρας είναι εκ φύσεως επιθετικός, η γυναίκα είναι προορισμένη να τίκτει. Κατά τον υφυπουργό, η γυναικοκτονία έχει μια βάση βιολογική. Ενώ η εφηβική βία, κι αυτή με βιολογικά αίτια, πρέπει να ελεγχθεί και να διοχετευτεί προς τον εχθρό της πατρίδας, αλλά και τον εχθρό της κοινωνίας (sic!). Με λίγα λόγια ο κ. Βαρτζόπουλος ξεπλένει δολοφόνους και υποστηρίζει απόψεις τις οποίες σήμερα δέχεται μόνο η πιο ακραία εκδοχή της ακροδεξιάς και οι νεοναζί».

Την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση ζητά και η Νέα Αριστερά σημειώνοντας: «Μπορεί τέτοιες απόψεις να είναι αποδεκτές σήμερα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διώξει άμεσα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί τον βασικό χορηγό της ακροδεξιάς».

Βαρτζόπουλος: Προβοκατόρικες ερμηνείες
Ωστόσο ο κ. Βαρτζόπουλος επανήλθε και με νέα του ανάρτηση σημειώνει:

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.
Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά.
Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντιθέτο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες.
Και για να μη ξεχνιόμαστε :
Πότε υπήρξε στο παρελθόν τόσο οργανωμένη προσπάθεια προστασίας της γυναίκας από την βία εναντίον της;
👉 Νέες δομές υποδοχής της ΕΛΑΣ
👉 Panic Button
👉 Τηλεφωνική γραμμή sos
👉 Δομές φιλοξενίας και υποστήριξης
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει στην πράξη τι πιστεύει !».

Σχετικά άρθρα