Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κύπρο ο Σαμαράς για τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Στην Κύπρο ο Σαμαράς για τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αντώνης Σαμαράς, Κύπρος,

Στην Κύπρο βρίσκεται από τις 18:10 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέπτεται τη Μεγαλόνησο ενόψει της τριμερούς συνάντησης Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, το Σάββατο στο Κάιρο.

Τον Αντώνη Σαμαρά υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι αξιωματούχοι.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε δηλώσεις.

Τι θα συζητήσουν στην Αίγυπτο

Οι περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένων των τουρκικών παραβιάσεων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο το ερχόμενο Σάββατο.

Η τριμερής συνεργασία σε διεθνή φόρα και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής της, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν επίσης τη Σύνοδο Κορυφής.

Θα συζητηθούν, επίσης, οι εξελίξεις στο Ιράκ, στη Λιβύη και στη Συρία, ενώ τη συνάντηση θα απασχολήσουν, επίσης, η παρούσα φάση του Κυπριακού, το Παλαιστινιακό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα