Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το στείρο εκπαιδευτικό σύστημα οδηγεί στις καταλήψεις”

“Το στείρο εκπαιδευτικό σύστημα οδηγεί στις καταλήψεις”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Καταλήψεις, Μαθητές, Μαθητικές Καταλήψεις, Σταυρούλα Ξουλίδου, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

«Το στείρο και ρηχό εκπαιδευτικό σύστημα έχει αρνητικές συνέπειες στη μαθητική κοινότητα και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εκατοντάδες Γυμνάσια και Λύκεια εκφράζουν την κάθετη αντίρρηση τους στο επονομαζόμενο «νέο λύκειο» με συνεχόμενες καταλήψεις. Οι μαθητές αντιδρούν στις νέες μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός μαθητή – μηχανή που θα λαμβάνει τη γνώση χωρίς να την επεξεργάζεται” τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Ξουλίδου “για άλλη μια φορά η απόπειρα του Υπουργείου να χειριστεί με αξιοπρέπεια την Παιδεία, απέτυχε παταγωδώς. Οι νέες αποφάσεις πυροδότησαν τη μαθητιώσα νεολαία και την ώθησαν να εκφραστεί με τον ακραίο αυτό τρόπο”.

“Από την πλευρά της όμως η ηγεσία του Υπουργείου ανταποκρίνεται με εκπαιδευτικό φασισμό στα αιτήματα των νέων της χώρας μας. Αντί να ψάχνει για λύσεις, απειλεί με αναπλήρωση των χαμένων ωρών τα Σάββατα, προσπαθώντας να εκβιάσει και να φιμώσει τους μαθητές. Φαίνεται πως οι ιθύνοντες λησμονούν τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, εξαιτίας των οποίων εξανεμίζονται πολλές διδακτικές ώρες ή τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, οι οποίες παρακωλύουν το διδακτικό έργο” υπογραμμίζει με νόημα η Σταυρούλα Ξουλίδου .

Σχετικά άρθρα