Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, για τα περί δημιουργίας αντι-drone ομπρέλας προστασίας πάνω από το Αιγαίο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανήρτησε στο «X» με μήνυμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Παραθέτοντας μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη: «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο κ. Δένδιας διεμήνυσε ότι «η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.

»Της αρέσουν καλώς, δεν της αρέσουν καλώς».

Για τα 12 μίλια είπε ότι υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας και η Ελλάδα θα την ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.

Η όλη εξέλιξη αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της δημιουργίας μιας αντι-drones ομπρέλας προστασίας πάνω από το Αιγαίο.

Στη δημιουργία του θόλου αντι-drones που θα είναι κατάλληλη για τη μορφολογία της χώρας μας, ώστε να αποτραπεί μια τυχόν επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών, θα συνδράμει καταλυτικά το νεοσύστατο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομία.

Σχετικά άρθρα