Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις, Ελληνική Λύση, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κυριάκος Βελόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της ΝΔ που ωστόσο παραμένει πρώτη με διαφορά, μία μεγάλη δεξαμενή αναποφάσιστων αλλά και τον παράγοντα Βελόπουλο που δείχνει να «απειλεί» το κυβερνών κόμμα στη Μακεδονία, είναι τα αξιοσημείωτα ευρήματα της δημοσκόπησης και της Οpinion Poll για το Action 24, που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό Δελτίου Ειδήσεων.

Εύρημα έκπληξη, ωστόσο, αποτελεί η απάντηση των ερωτηθέντων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία – εκεί που για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ο «Κανένας» έχει πιάσει στην πρώτη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,4% που έχει εδραιωθεί πλέον στην δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ 10,3%, η Ελληνική Λύση 8,9% που πέρασε έτσι το ΚΚΕ που λαμβάνει 7,1%, η Πλεύση Ελεθερίας και η Νίκη ακολουθούν με 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 17,1%.

«Κλέβει» ψήφους από τη ΝΔ ο Βελόπουλος στη Μακεδόνια

Άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης για το δρόμο προς της ευρωεκλογές, είναι η εκτίμηση ψήφου στην περιφέρεια της Μακεδονίας.

Εδώ η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστά για πρώτη φορά της τάξεως του 25,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%. Στην τρίτη θέση«κονταροχτυπιούνται» η Ελληνική Λύση με το ΠΑΣΟΚ , κερδίζοντας στο «νήμα» ο Κυριάκος Βελόπουλος με το ισχνό 12,6%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός: Ο «Κανένας» έπιασε στην κορυφή τον Μητσοτάκη

Για πρώτη φορά στο ερώτημα ως προς τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι πρώτος με 33,9% βλέπει να απειλείται από τον… «κανέναν» που συγκεντρώνει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Η κυβέρνηση «πληρώνει» ακρίβεια και εγκληματικότητα

Ακρίβεια και εγκληματικότητα αποτελούν τα δυο μεγαλύτερα «αγκάθια» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας το ποσοστό αυξάνεται στο 25,9% σε σχέση με το 21,6% της προηγούμενης μέτρησης του Μαρτίου, προφανώς μετά και τη στυγερή γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Είναι ενδεικτικό πως οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Αντίστοιχα, οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σχετικά άρθρα