Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης υποβαθμίζει την τουρκική προκλητικότητα: Δεν θέλουμε μπελάδες με την Τουρκία!

Ο Μητσοτάκης υποβαθμίζει την τουρκική προκλητικότητα: Δεν θέλουμε μπελάδες με την Τουρκία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΝΤ1, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Συνέντευξή στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η οποία θα μεταδοθεί το πρωί της Πέμπτης, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν γνωστή η νέα προκλητική ενέργεια από μέρους της Τουρκίας, με αφορμή τη δημιουργία δύο θαλασσίων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο στα πλαίσια της διεθνούς διάσκεψης για τους ωκεανούς «Our Ocean» που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Όπως είναι γνωστό το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε εντονότατα και επανέφερε όλα τα ανιστόρητα και προκλητικά αιτήματα της Τουρκίας για συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

Παρά τη νέα αυτή πρόκληση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα μήνα πριν την επίσκεψη του στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, στη συνένευξη του στον ΑΝΤ1 (στιγμιότυπα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το κανάλι) επίλεξε να τονίσει τα όσα θετικά έχουν επισυμβεί τους τελευταίους μήνες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Σίγουρα η Τουρκία δεν έχει αλλάξει κάποιες από τις βασικές της θέσεις. Όμως μην χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Και ποια είναι η μεγάλη εικόνα; Ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη από την μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Νομίζω και οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να έχουμε μπελάδες με την Τουρκία. Ούτε να είμαστε σε διαρκή ένταση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα