Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Νοσοκομεία, Υπουργείο Υγείας,

Για την απόφασή του να εισάγει στο νομοσχέδιο «Δράσεις δημόσιας υγείας-Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» εξουσιοδοτική διάταξη για τη δυνατότητα ιδιωτικών γιατρών να χειρουργούν στα δημόσια νοσοκομεία, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου εξελίσσεται η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης:

«Σήμερα, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μπορούν να προσλάβουν ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι και εάν κάπου υπάρχει ελλείπουσα θέση, τη ζητάει η διοίκηση, εγκρίνουμε την πίστωση και τον προσλαμβάνουμε.

»Δεν εννοούμε αυτό. Εννοούμε, ένας ιδιώτης χειρουργός να πληρώνουνε και να χειρουργεί με τη χειρουργική του ομάδα, μέσα σε ένα χειρουργικό τραπέζι ενός νοσοκομείου.

»Θα βάλουμε την εξουσιοδοτική διάταξη, όπως κάναμε με τα απογευματινά χειρουργεία, και οι όροι και οι προϋποθέσεις θα εξειδικευθούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε επίσης τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ότι στη διάταξη η οποία επιτρέπει και την άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, θα συμπεριληφθούν και οι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αυτό όμως, όπως τόνισε, θα γίνεται με τον όρο ότι οι προσωπικοί γιατροί δεν μπορούν να έχουν ασθενείς στο ιδιωτικό τους έργο, εκείνους τους ασθενείς που έχουν χρεωθεί τα ΑΜΚΑ τους, ως προσωπικοί τους γιατροί.

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή, θετική ψήφο, επί της αρχής του νομοσχεδίου, έδωσε η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατά της αρχής, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε επιφύλαξη, το ΚΚΕ καταψήφισε, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε, η «Νίκη» καταψήφισε, η Νέα Αριστερά καταψήφισε, η Πλεύση Ελευθερίας επιφυλάχθηκε.

Σχετικά άρθρα