Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Αχαΐα, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Πάτρα, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμική Βιομηχανία, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Στόχος του Νίκου Δένδια είναι «να έχουμε την πιο ισχυρή αεροπορία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή», να «εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας» και «όλο μας το οπλοστάσιο» χρησιμοποιώντας τα νέα ελληνικά μυαλά που είναι το ίδιο ικανά με όλα τα άλλα είπε, καθιστώντας για μία ακόμη φορά με αυτόν τον τρόπο την απόφασή του να υποστηριχθούν οι Έλληνες επιστήμονες και η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

»Θα σταματήσουμε τη λογική αγοράζουμε από τα ξένα ράφια μόνον όπλα και θα πάμε σε δικές μας προηγμένες παραγωγές πολλαπλασιαστών ισχύων», αποσαφήνισε εμφατικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ειλικρινή διαπίστωση ότι, «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει γρήγορα και δεν αλλάζει για το καλύτερο.

»Δεν αλλάζει προς την πραγματικότητα της ειρήνης, της ηρεμίας της γαλήνης».

Γι’ αυτό, συνέχισε ο Νίκος Δένδιας, «είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι για να επιβιώσουμε, να εφαρμόσουμε μία νέα στρατηγική για την εθνική μας ασφάλεια».

Ποια είναι αυτή; «Την έχουμε ονομάσει “Μεταρρύθμιση 2030”» είπε και εξήγησε:

»Μια βαθιά μεταρρύθμιση, την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που έγινε από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους.

»Αυτό ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός όταν εισηγήθηκα το πρώτο νομοθέτημά της στο υπουργικό συμβούλιο».

Μιλώντας για τις ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ότι «δημιουργούμε μία νέα πραγματικότητα έχοντας τρεις διαφορετικούς άξονες» και συνέχισε:

«Ο πρώτος είναι η δομή και τα εξοπλιστικά.

»Θα αλλάξουμε τελείως τη δομή των ενόπλων δυνάμεων.

»Θα πάψουμε να έχουμε μονάδες πληρότητας στο 30%.

»Θα οδηγηθούμε σε νέα σχήματα πλήρους παρουσίας και θα δημιουργήσουμε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα στερεωθεί πάνω στα μεγάλα βήματα που ήδη έχουν γίνει, αλλά θα εκσυγχρονίσει όλο μας το οπλοστάσιο.

»Επίσης, θα πάμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα στον αέρα για να έχουμε την πιο ισχυρή αεροπορία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και στα χρόνια που έρχονται, γιατί βλέπουμε μπροστά.

»Θα εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας, θα φέρουμε τη καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις, τη νέα τεχνογνωσία χρησιμοποιώντας τα νέα ελληνικά μυαλά που είναι το ίδιο ικανά με όλα τα άλλα.

»Θα σταματήσουμε τη λογική αγοράζουμε από τα ξένα ράφια μόνον όπλα και θα πάμε σε δικές μας προηγμένες παραγωγές πολλαπλασιαστών ισχύων».

Όσον αφορά στο στελεχιακό δυναμικό, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «θα αλλάξουμε καταρχήν τελείως την θητεία και από την θητεία αγγαρεία θα πάμε στη θητεία ευκαιρία και ο κάθε οπλίτης μας θα έχει ψηφιακές δεξιότητες, γιατί αυτό απαιτεί η εποχή μας» και συμπλήρωσε:

«Θα νοιαστούμε και για τα επαγγελματικά μας στελέχη, τη σπονδυλική στήλη των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικά άρθρα