Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αντώνης Σαμαράς, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κάιρο, Κύπρος, Λευκωσία, Νίκος Αναστασιάδης,

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα βρίσκεται στην Κύπρο, για επίσκεψη εργασίας, από την Πέμπτη το απόγευμα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Πρωθυπουργός, θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Την Παρασκευή, στις 08:50 ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Θα ακολουθήσει συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και ακολούθως στις 12:30 θα προσφωνήσει την ολομέλεια της βουλής των αντιπροσώπων.

Το μεσημέρι στις 2 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Κάιρο όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου. Το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήδη συζητείται και θα τεθεί και στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχήμ Μεχλέμπ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση κάνει συνολική πολιτική στο θέμα της ΑΟΖ:

«Κάνουμε ταυτόχρονα επαφές με την Αίγυπτο, επαφές με την Ιταλία, έχουμε την εκκρεμότητα με την Αλβανία, έχουμε παλαιά εκκρεμότητα, εδώ και χρόνια, με τη Λιβύη. Αλλά μη βλέπετε αυτό μόνο. Τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα νόμο που δεν είχε η χώρα, το νόμο 4001/2011 για τα απώτερα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, έχουμε κατάθεση του νόμου αυτού στον ΟΗΕ και έχουμε προκήρυξη ερευνών σε οικόπεδα και στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα, αυτές είναι οι σημαντικές εξελίξεις».

Σχετικά άρθρα