Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Μπρατάκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόταση Δυσπιστίας, Σταύρος Παπασταύρου, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Τέμπη,

Τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τον πρώην υπουργό Μεταφορών και βουλευτή τη ΝΔ Κώστα Αχ. Καραμανλή ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας των επικεφαλής των κομμάτων, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας.

Ο κ. Φάμελλος ξεκίνησε ωστόσο την ομιλία του, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις γιατί παραιτήθηκαν δύο κορυφαίοι υπουργοί του Μπρτάκος και Παπασταύρου.

«Δεν τα κατάφεραν, στράβωσε κάτι, ή δεν γνωρίζατε για τη συνάντηση;

»Γνωρίζατε κ. Μητσοτάκη τι έκαναν οι υπουργοί σας ή δεν γνωρίζατε; Είστε συνένοχος ή επικίνδυνος για πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη;» ρώτησε απαιτώντας απαντήσεις.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως η κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί πριν ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εκτίμησε πως οι παραιτήσεις των δύο κορυφαίων υπουργών είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκεί η κοινωνία με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών.

«Να μάθει άφοβα η κοινωνία τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες σας»

Για την πρόταση δυσπιστίας ανέφερε πως κατατέθηκε «για να μάθει άφοβα η κοινωνία τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες σας».

«Φταίει η αντιπολίτευση για τα σκάνδαλα που έρχονται στη δημοσιότητα;» ρώτησε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση ενώ τόνισε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, ήρθατε υποχρεωτικά στη Βουλή να εκτεθείτε, είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε».

«Κύριε Πρωθυπουργέ δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς, δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

»Σε αυτή τη συντριπτική πλειοψηφία εμείς ανταποκριθήκαμε με αυτή την κοινή υποβολή (της πρότασης δυσπιστίας) και να ξεκαθαρίσω κάτι:

»Δεν θα πάρουμε την άδειά σας κ. Μητσοτάκη για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα, γιατί σήμερα ακούσαμε και από επίσημα χείλη απειλές.

»Όχι δεν απολογούμαστε σε κανένα, εμείς λογαριασμό δίνουμε στην κοινωνία, σ’ αυτήν απολογούμαστε, από αυτή παίρνουμε εντολές».

«Θέστε τον κύριο Φλωρίδη ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων»

«Αποκρύπτετε τεχνηέντως όλα τα στοιχεία, κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Φάμελλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών.

«Θέλω να σας κάνω μία πρόταση κύριε Μητσοτάκη. Θέστε τον κύριο Φλωρίδη ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει ότι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα μπάζα», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην φράση του υπουργού πώς «όποιος μιλάει για μπαζώματα είναι για τα μπάζα».

Σχετικά άρθρα