Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ευρωεκλογές 2024, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Το αίτημά του για τη διενέργεια εκλογών, αλλά και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα κόμματα παίρνουν θέσεις μάχης εν όψει της κατάθεσης από το ΠΑΣΟΚ πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σε άρθρο του συγκεκριμένα με τίτλο «Κ. Μητσοτάκη σας προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κασσελάκης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Επιμένω στη διενέργεια εκλογών και των ευρωεκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στη συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών».

Σημειώνει δε πως «το επιχείρημα ότι αυτό δεν συμβαίνει στις προηγμένες Δημοκρατίες δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα».

«Ποια άλλη προηγμένη Δημοκρατία έχει κυβέρνηση που μπαζώνει τόπο εγκλήματος, που μοντάρει αποδεικτικό υλικό, που παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες, που ιδιοποιείται παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητα προσωπικά στοιχεία εκλογέων;» διερωτάται και προσθέτει:

«Η δική μου πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό είναι να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης είχε καλέσει την Κυριακή τον πρωθυπουργό «να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές», με φόντο τη θύελλα που προκάλεσε το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στις ηχητικές συνομιλίες από το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

Στο άρθρο του στην εφημερίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως η λύση «στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» είναι η άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και «να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ομαλότητα, είτε το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι», σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επικαλείται παραδείγματα πρωθυπουργών που παραιτήθηκαν με πολύ μικρότερες αφορμές, σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε την κυβερνητική συγκάλυψη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που στέρησε τις ζωές 57 συμπολιτών μας».

«Όπως ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, “αυτά μπήκαν στο ζύγι του 41%”», σχολιάζει, για να τονίσει ότι προτείνει στον πρωθυπουργό «έξοδο με αξιοπρέπεια για να ξαναμετρήσουμε το “ζύγι”, τώρα που αποκαλύπτεται ότι επιχειρήθηκε η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος ήδη από το ίδιο βράδυ της τραγωδίας».

Γιατί θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξηγεί γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την πρόταση μομφής αν και θεωρεί ότι θα πρόκειται για μια «κοκορομαχία», σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί, «μια διαδικασία-σόου, που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Αιχμές κατά πολιτικών που «απέκλειαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνεργασία»

Αφήνει δε αιχμές κατά των άλλων πολιτικών δυνάμεων σχολιάζοντας πως «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία».

«Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι.

»Δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου» σημειώνει για να προσθέσει:

«Είναι θέση αρχής και γι’ αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο κι αν αυτή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα